Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Οι επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο της Βόρειας Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου



Υπάρχει μέλλον για περισσότερη εγχώρια παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Βρετανία θα συνεχίσει να χορηγεί νέες άδειες για έργα ανάπτυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου Γκρεγκ Χαντς σε διαδικτυακή..

διάσκεψη ενέργειας την Τρίτη.

«Χρειαζόμαστε συνεχείς επενδύσεις στη Βόρεια Θάλασσα», δήλωσε ο Hands, όπως μεταδίδει το Reuters .

Παρά τη μηδενική δέσμευση, η τρέχουσα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να βλέπει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας του Ηνωμένου Βασιλείου ως ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά τη δέσμευση να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο πιέζει να δημιουργήσει περισσότερη υπεράκτια αιολική δυναμικότητα, θα συνεχίσει να επιτρέπει νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς προσπαθεί να καλύψει την ενεργειακή του ασφάλεια. Οι τελευταίοι μήνες έδειξαν ότι η Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούν να μείνουν χωρίς φυσικό αέριο, ενώ η Βρετανία έχει δει μια κρίση κόστους ζωής να εκτυλίσσεται με τους λογαριασμούς ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη και το ανώτατο όριο τιμών αυτών των λογαριασμών αναμένεται να  αυξηθεί κατά 54%  από την 1η Απριλίου , η οποία εκτιμάται ότι επηρεάζει 22 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα φέτος, ο βιομηχανικός οργανισμός Offshore Energies UK (OEUK) προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο ευάλωτο σε κραδασμούς τιμών και γεωπολιτικά γεγονότα, εκτός εάν εγκριθούν και αναπτυχθούν νέα υπεράκτια κοιτάσματα - και η παραγωγή φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να  πέσει κατά 75%  έως το 2030.

Η κυβέρνηση του ΗΒ δεν είναι διατεθειμένη να κλείσει τον τομέα που παρέχει το 73 τοις εκατό της ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου και καλύπτει το 47 τοις εκατό της ζήτησης φυσικού αερίου. Όμως οι αρχές πρότειναν πρόσφατα  πρόσφατα  οι εξελίξεις των νέων έργων να περάσουν το λεγόμενο τεστ μηδενικής συμβατότητας. 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου