Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Η Petronas λέει ότι αξιολογεί τις ζημιές από πυρκαγιά στην κοινοπραξία της Μαλαισίας με την Aramco

  



Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Μαλαισίας Petronas δήλωσε την Τρίτη ότι μελετά τη ζημιά σε σωλήνες διασύνδεσης που προκλήθηκαν από πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα στο  διυλιστήριο  και την κοινοπραξία πετροχημικών της με τη Saudi Aramco.

Ο Petronas είπε ότι την..

περασμένη Πέμπτη σημειώθηκε πυρκαγιά και έκρηξη στο Pengerang Integrated Complex (PIC) που βρίσκεται στην πολιτεία Johor της νότιας Μαλαισίας. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

"Η ζημιά στους σωλήνες διασύνδεσης που προκλήθηκε από το πρόσφατο περιστατικό στο Pengerang Integrated Complex αξιολογείται επί του παρόντος περαιτέρω για αποκατάσταση", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο Reuters.

Όλες οι άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας εντός του συγκροτήματος θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για να καλύψουν τις επιχειρηματικές ανάγκες, ανέφερε, χωρίς να διευκρινίζεται εάν το  διυλιστήριο  εξακολουθεί να λειτουργεί.

Εκπρόσωπος της Pengerang Refining Company και της Pengerang Petrochemical, γνωστές συλλογικά ως PrefChem, δήλωσε ότι το τμήμα του εργοστασίου που επηρεάζεται είναι επί του παρόντος κλειστό λόγω διακοπής της παροχής αζώτου. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ποιες μονάδες επηρεάστηκαν.

Τη Δευτέρα, ο όμιλος Petronas Chemicals ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι σωλήνες διασύνδεσης στο περιστατικό δεν βρίσκονταν εντός των πετροχημικών εγκαταστάσεων στις οποίες η PCG έχει 50% άμεσα ίδια κεφάλαια.

"Ωστόσο, λόγω της ολοκληρωμένης φύσης του PIC και για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των εργαζομένων, των εργαζομένων και των γύρω κοινοτήτων, τα πετροχημικά εργοστάσια έχουν προσωρινά κλείσει", δήλωσε η Petronas Chemicals.

«Τα εργοστάσια θα ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους όταν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας και άλλα ζητήματα».

Το συγκρότημα διύλισης -πετροχημικών, το οποίο αποτελείται από ένα  διυλιστήριο  300.000 βαρελιών την ημέρα και μια πυρόλυση νάφθας 1,2 MMtpy, ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του τον Μάιο αφού παρέμεινε κλειστό για περισσότερα από δύο χρόνια, όταν μια πυρκαγιά στο συγκρότημα σκότωσε πέντε άτομα τον Μάρτιο του 2020. .

(Reuters) 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου