Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ας καταπολεμήσουμε την έκθεση σε καρκινογόνες ουσίες στη δουλειά με τη Napo!

 





Μεγάλο ποσοστό εργαζομένων στην ΕΕ είναι δυνητικά εκτεθειμένο σε «καρκινογόνες ουσίες που παράγονται από διεργασίες», ιδίως στα καυσαέρια όπως οι εκπομπές κινητήρων ντίζελ, η σκόνη πυριτίου, η σκόνη σκληρού ξύλου και οι αναθυμιάσεις συγκόλλησης. Και πολλές φορές αγνοούν.

Σε ένα νέο βίντεο κλιπ, ο Napo και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν τυπικά..

επαγγέλματα όπου η έκθεση σε αυτές τις καρκινογόνες ουσίες είναι υψηλή. Εργαζόμενοι ως οικοδόμοι, μηχανικοί ή ξυλουργοί, μαζί με το αφεντικό τους, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις πρόληψης για να λειτουργήσουν σε ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες.  

Η καταπολέμηση του καρκίνου αποτελεί προτεραιότητα στο στρατηγικό πλαίσιο της ΕΕ για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία 2021-2027 . Ας ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με τον καρκίνο που σχετίζεται με την εργασία και πώς να τον αποτρέψουμε με το Napo!

Δείτε και μοιραστείτε τη νέα ταινία Napo στους... κρυφούς δολοφόνους

Συμμετάσχετε στην πρωτοβουλία Οδικός Χάρτης για τις Καρκινογόνες ουσίες για τη μείωση της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες στους ευρωπαϊκούς χώρους εργασίας!

Μάθετε περισσότερα για τη νέα νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των ευρωπαίων εργαζομένων από τον αμίαντο


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου