Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Επιστρατεύει τους απεργούς στα διυλιστήρια η κυβέρνηση Μακρόν (video)

 


Πολιτική επιστράτευση του προσωπικού των δεξαμενών καυσίμων των μεγάλων διυλιστηρίων, αποφάσισε η γαλλική κυβέρνηση, καθώς η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των..

πρατηρίων καυσίμων στη Γαλλία. Η πρωθυπουργός Ελίζαμπετ Μπόρν είπε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια και έδωσε εντολή στους νομάρχες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες επίταξης.

Η πολιτική επιστράτευση άρχισε από τις δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων της Esso-ExxonMobil στο Port-Jérôme της Νορμανδίας (όχι τα διυλιστήρια) και συνεχίστηκε στις δεξαμενές της TotalEnergies κοντά στη Δουκέρκη. Πόσοι εργαζόμενοι έχουν πάει στις θέσεις τους και πόσοι επιμένουν στην απεργία δεν είναι ακόμα σαφές, ενώ από την πλευρά τους τα συνδικάτα συνεδριάζουν για να αποφασίσουν πως και πότε θα αντιδράσουν στην απόφαση της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης έγινε λίγες ώρες αφότου η CGT (η Συνομοσπονδία των γαλλικών συνδικάτων) ανακοίνωσε τη συνέχιση της απεργίας, το πρωί της Πέμπτης, και στις πέντε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών που έχουν απεργία, La Mède, Feyzin, Donges, Gonfreville-l’Orcher και Mardyck.


Από το slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου