Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Οι τιμές του καναδικού πετρελαίου βυθίζονται καθώς η ζήτηση των διυλιστηρίων μειώνεται

 



Οι τιμές του Καναδά διαπραγματεύονται με τη μεγαλύτερη έκπτωση σε σχέση με το αμερικανικό αργό σε τέσσερα χρόνια και αυτή τη φορά δεν οφείλεται σε ελλείψεις αγωγών ή υπερβολική παραγωγή.

Η πτώση των τιμών του καναδικού αργού έχει να κάνει με τη..

λιγότερη ζήτηση από τις Μεσοδυτικές ΗΠΑ, όπου τα διυλιστήρια κλείνουν για συντήρηση ή, στην περίπτωση δύο διυλιστηρίων της BP, λόγω ατυχημάτων που απαιτούν επισκευή, σημειώνει το Bloomberg. το Bloomberg σε έκθεσή του.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερο καναδικό αργό πηγαίνει στις ακτές του Κόλπου, αλλά εκεί αντιμετωπίζει το υψηλό κόστος επεξεργασίας του βαρέως αργού, που προκύπτει από το ράλι των τιμών του φυσικού αερίου. Η μόνη επιλογή που απομένει, λοιπόν, είναι η εξαγωγή καναδικού αργού από τον Κόλπο. Αλλά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, επειδή στις διεθνείς αγορές το καναδικό αργό συναντά το ρωσικό αργό με έκπτωση.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ανταγωνισμού, οι καναδικές εξαγωγές αργού από την Ακτή του Κόλπου μειώθηκαν φέτος, κατά μέσο όρο περίπου 130.000 bpd τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε σύγκριση με 200.000 bpd την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler που επικαλείται το Reuters.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η διαφορά μεταξύ του αργού αργού Canadian Cold Lake και του West Texas Intermediate έφτασε τα 23 δολάρια το βαρέλι χθες πριν μειωθεί ελαφρά στα 20 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση των τιμών έρχεται εβδομάδες μετά την αναφορά του Reuters που ανέμενε τα διυλιστήρια των ΗΠΑ να αυξήσουν τις αγορές καναδικού αργού μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος απελευθέρωσης Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Αυτό το πρόγραμμα, σύμφωνα με την έκθεση, είχε να κάνει πολύ με την υποτονική τιμή του Western Canadian Select, το οποίο έχει παρόμοιες ιδιότητες με το αργό που κυριαρχεί στο SPR.

Σύμφωνα με τους εμπόρους, η ζήτηση για καναδικό αργό μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει αυτό το τρίμηνο ή τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2023, βοηθούμενη από το τέλος του προγράμματος απελευθέρωσης SPR. Ωστόσο, αυτό το τέλος μπορεί να καθυστερήσει υπό το φως της απόφασης του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ λίγες εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου