Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Η Carlyle ετοιμάζει την πώληση της εταιρείας πετρελαίου της Γκαμπόν Assala Energy

 







Το ιδιωτικό μετοχικό ταμείο Carlyle Group ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πώληση της εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Assala Energy που εστιάζει στην Γκαμπόν, ελπίζοντας να συγκεντρώσει πάνω από 1 δισ. δολάρια εν μέσω υψηλών παγκόσμιων τιμών ενέργειας, δήλωσαν...

πηγές του κλάδου.

Η Carlyle International Energy Partners, ο ενεργειακός βραχίονας του αμοιβαίου κεφαλαίου, επένδυσε για πρώτη φορά στην Assala το 2017 όταν εξαγόρασε τις δραστηριότητες της Shell στην Γκαμπόν για 628 εκατ. δολάρια.

Η Assala, η οποία απέκτησε το 2019 χερσαία τμήματα εξερεύνησης, αύξησε την παραγωγή και τα αποθέματά της τα τελευταία χρόνια και σήμερα παράγει περίπου 50.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Η διαδικασία πώλησης, η οποία διευθύνεται από την επενδυτική τράπεζα Citi, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα μπορούσε να συγκεντρώσει πάνω από 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στη διαδικασία.

Η Carlyle και η Assala αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Citi αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Carlyle ήταν ένα από τα πολλά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο τη δεκαετία του 2010 από εταιρείες όπως η Shell, η BP και η Exxon Mobil που προσπαθούσαν να απορρίψουν γηρασμένα κοιτάσματα πετρελαίου και διυλιστήρια.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου το περασμένο έτος προσφέρει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις ενεργειακές εταιρείες να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία, αν και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τις τιμές των ορυκτών καυσίμων παραμένουν αβέβαιες καθώς οι οικονομίες στρέφονται σε ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Οι άλλες επενδύσεις της Carlyle περιλαμβάνουν τη Neptune Energy που εστιάζει στη Βόρεια Θάλασσα και το ευρωπαϊκό διυλιστήριο Varo Energy.

Reuters


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου