Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Η παραγωγή διυλιστηρίων της Κίνας τον Αύγουστο κοντά στα χαμηλά 2 ετών λόγω διακοπών

 


 

Η παραγωγή αργού  διυλιστηρίου  της Κίνας παρέμεινε κοντά στα χαμηλά δύο ετών τον Αύγουστο λόγω διακοπών σε πολλά κρατικά διυλιστήρια και ανεξάρτητα εργοστάσια που περιόρισαν την παραγωγή εν μέσω αραίωσης περιθωρίων..

κέρδους και χαμηλής ζήτησης.

Τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν 53,66 MMt αργού πετρελαίου τον περασμένο μήνα, 6,5% λιγότερο από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS) την Παρασκευή.

Αυτό ισοδυναμεί με 12,64 MMbpd, το οποίο ήταν ένα άγγιγμα υψηλότερο από 12,53 MMbpd τον Ιούλιο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα επεξεργασίας από τις αρχές του 2020.

Η απόδοση τους πρώτους οκτώ μήνες ήταν 434,89 MMt, μειωμένη κατά 6,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και ίση με περίπου 13,06 MMbpd.

Η ζήτηση καυσίμων της Κίνας έχει πληγεί σκληρά φέτος καθώς τα σκληρά μέτρα ελέγχου του COVID-19 του Πεκίνου κατέπνιξαν την κινητικότητα και την οικονομική δραστηριότητα, με τους αναλυτές να προβλέπουν την πρώτη ετήσια συρρίκνωση της ζήτησης πετρελαίου εδώ και δύο δεκαετίες.

Επηρεάζοντας την παραγωγή Αυγούστου, οι εγκαταστάσεις αργού 320.000 bpd της Sinopec Shanghai Petrochemical Corp επανήλθαν μερική λειτουργία μόνο στα μέσα του μήνα μετά από απρόβλεπτη διακοπή λειτουργίας για περισσότερες από επτά εβδομάδες.

Και το εργοστάσιο 200.000 bpd της PetroChina Wepec άρχισε να λειτουργεί ξανά στα τέλη Αυγούστου μετά από σχεδόν τρεις μήνες διακοπής λειτουργίας.

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες σε ανεξάρτητα διυλιστήρια στον ανατολικό κόμβο διύλισης της Shandong ήταν κατά μέσο όρο λίγο κάτω από το 65% της παραγωγικής ικανότητας τον Αύγουστο, από 70% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία συμβούλων εμπορευμάτων JLC.

Οι ανεξάρτητες μονάδες αντιμετώπισαν αντίξοες πολιτικές με το Πεκίνο να ξεκινά μια νέα φορολογική έρευνα που πρόκειται να συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους τους.

Τα στοιχεία της NBS της Παρασκευής έδειξαν ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου της Κίνας τον περασμένο μήνα υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 16,94 MMt, με την ημερήσια παραγωγή στα 3,99 MMbpd.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου το πρώτο οκτάμηνο αυξήθηκε 3,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε 136,94 MMt (4,11 MMbpd).

Η παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 6,3% τον Αύγουστο σε σχέση με το έτος στα 17 δις κυβικά μέτρα. Η παραγωγή από το έτος μέχρι σήμερα αυξήθηκε κατά 5,5% στα 143,7 bcm.


Reuters

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου