Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Κίνα: Η Sinopec Κατασκευάζει το Μεγαλύτερο Εργοστάσιο στον Κόσμο για την Παραγωγή Πράσινου Υδρογόνου

 




Η κινεζική Sinopec κατασκευάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο για την παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές. Το εργοστάσιο, το οποίο θα τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 300 MW, αναμένεται να τεθεί σε..

λειτουργία τον Ιούνιο του 2023. Η Sinopec (China Petroleum & Chemical Corporation) σχεδιάζει να παράγει 20.000 τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ενώ η αναμενόμενη μείωση των εκπομπών CO2 είναι περίπου 485.000 τόνοι ετησίως.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή της Xinjiang, θα κοστίσει περίπου 470,8 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή, με ηλιακούς συλλέκτες που καλύπτουν μια έκταση άνω των 630 εκταρίων. Το κόστος παραγωγής υδρογόνου εκεί θα είναι μόνο 2,67 USD ανά κιλό, σύμφωνα με δημοσιεύματα κινεζικών ΜΜΕ.

Ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το έργο θα καλύπτει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής και χρήσης του πράσινου υδρογόνου, από την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, τον μετασχηματισμό, την ηλεκτρολυτική παραγωγή, την αποθήκευση και τη μεταφορά.

Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει την ηλιακή μονάδα ισχύος 300 MW, μια μονάδα παραγωγής υδρογόνου ηλεκτρόλυσης νερού, δεξαμενές αποθήκευσης υδρογόνου και έναν αγωγό υδρογόνου, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές.

Το υδρογόνο που παράγεται στο μελλοντικό εργοστάσιο θα παρέχεται στο γειτονικό διυλιστήριο πετρελαίου Sinopec Tahe για να αντικαταστήσει το υδρογόνο με βάση το φυσικό αέριο.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου