Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Η Pemex του Μεξικού ζητά 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση για το διυλιστήριο «Dos Bocas».

 




(Reuters) - Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του  Μεξικού Pemex  ζήτησε αυτή την εβδομάδα σχεδόν 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για να πληρώσει για έργα στο διυλιστήριο «Dos Bocas» φέτος, σύμφωνα με έγγραφο και δύο..

πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση προορίζεται για την κάλυψη έργων που δεν περιλαμβάνονται αρχικά στην πρόταση του έργου, υψηλότερο κόστος κατασκευής και εκκίνησης, σύμφωνα με το έγγραφο και τις πηγές.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ θεωρεί το νέο διυλιστήριο ως έργο υπογραφής και έχει υποστηρίξει ότι θα βοηθήσει τη χώρα να κόψει τη μακροχρόνια εξάρτηση από τις εισαγωγές βενζίνης και ντίζελ

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα ανέβαζε την τιμή του διυλιστηρίου στα 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρουν τα έγγραφα και οι πηγές, πολύ πάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό των 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το έγγραφο, το οποίο είδε το Reuters, αναφέρει το υψηλότερο κόστος για την κατασκευή «συναφών» εξαρτημάτων σε υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία του διυλιστηρίου ως τον κύριο λόγο για την αύξηση.

Petroleos Mexicanos' ( Pemex ) ενέκρινε -με πλειοψηφία αλλά όχι ομόφωνα- να ζητήσει 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση για τη συνέχιση των εργασιών, καθώς και 853 εκατομμύρια δολάρια για δαπάνες που σχετίζονται με την έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου Olmeca, κοινώς γνωστού ως Dos Bocas μετά την περιοχή που χτίζεται.

Η Pemex  θα κατέχει και θα λειτουργεί το διυλιστήριο, το όγδοο του Μεξικού.

Η Pemex , το υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ενέργειας του Μεξικού δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Μέχρι τον Ιούνιο, 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια είχαν δαπανηθεί για το διυλιστήριο, έδειξε το έγγραφο.

Τον Απρίλιο, πηγές κοντά στο έργο είπαν στο Reuters ότι το διυλιστήριο θα κοστίζει τουλάχιστον 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ άλλες αναφορές έχουν βάλει την τελική τιμή αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερη.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ είπε τον Ιούνιο ότι το διυλιστήριο θα καταλήξει να κοστίζει σημαντικά περισσότερο από τα 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν εγκριθεί αρχικά. Εκείνη την εποχή υπολόγισε την τιμή των 11 δισ. $ και 12 δισ. $.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου