Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Η Pinnacle δημοσιεύει την Έκθεση Economics of Reliability για τη βιομηχανία διύλισης

 



Η Pinnacle, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων αξιοπιστίας, δημοσίευσε σήμερα την έκθεσή της Οικονομικά της Αξιοπιστίας για τη βιομηχανία διύλισης . Η έκθεση, η οποία είναι η έβδομη δόση της σειράς αναφορών Economics of Reliability της Pinnacle, αναλύει..

τον αντίκτυπο που έχει η αξιοπιστία στη βιομηχανία διύλισης .

«Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ αναφέρουν κέρδη-ρεκόρ και λειτουργούν επίσης σε επίπεδα πολύ πάνω από το μέσο όρο χρήσης», δήλωσε ο Jeff Krimmel, Chief Strategy Officer της Pinnacle. «Αυτός ο ιλιγγιώδης ρυθμός δραστηριότητας ασκεί πραγματική πίεση στα περιουσιακά στοιχεία διύλισης των ΗΠΑ . Υπάρχουν σημαντικοί πολιτικοί και οικονομικοί περιορισμοί που θα αποτρέψουν τη σημαντική προσθήκη χωρητικότητας στις ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, τα εγχώρια διυλιστήρια έχουν ακόμη περισσότερα κίνητρα να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Η έκθεση αξιοποιεί δεδομένα από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) και οικονομικές εκθέσεις 19 παγκόσμιων διυλιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων των ExxonMobil, Shell και Chevron. Οι αναλυτές της Pinnacle εκτιμούν ότι αυτές οι εταιρείες, που εδρεύουν κυρίως στις ΗΠΑ, ξόδεψαν το 2% των εσόδων τους κατάντη στην αξιοπιστία και λειτουργούσαν με μέσο ποσοστό χρησιμοποίησης 85% το 2021. Καθώς η παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου εκτοξεύτηκε στα ύψη, τα διυλιστήρια των ΗΠΑ έχουν επεκτείνει χρησιμοποίηση για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της ζήτησης. Από τον Ιούνιο του 2022, τα διυλιστήρια των ΗΠΑ επιτυγχάνουν σχεδόν 95% χρησιμοποίηση, ένα επίπεδο που έχει ξεπεραστεί μόνο κατά περίπου 10% των φορών από το 2001.

«Με βάση την ανάλυσή μας για αυτούς τους μεταγενέστερους φορείς εκμετάλλευσης, παρατηρήσαμε ότι οι κορυφαίες επιδόσεις συνήθως επιτυγχάνουν υψηλότερη χρήση ενώ στοχεύουν στρατηγικά τις δαπάνες αξιοπιστίας τους», δήλωσε ο Jace Thurman, Market & Data Analyst στην Pinnacle. «Οι αξιόπιστες λειτουργίες και τα περιουσιακά στοιχεία είναι επιτακτική ανάγκη για τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης και την απόκτηση υψηλών περιθωρίων κέρδους. Αυτές οι κορυφαίες επιδόσεις πιθανότατα χρησιμοποιούν προγράμματα αξιοπιστίας που βασίζονται σε δεδομένα που προσδιορίζουν την πιο αποτελεσματική χρήση του κεφαλαίου τους. Ενώ οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς έχουν μεταφραστεί σε καλύτερα κέρδη για τους μεταγενέστερους φορείς εκμετάλλευσης, η βελτιστοποίηση των προγραμμάτων αξιοπιστίας και των δαπανών θα γίνει μια κρίσιμη στρατηγική για τα διυλιστήρια για την προστασία των αυξημένων περιθωρίων κέρδους».


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου