Τρίτη 19 Απριλίου 2022

OPEC+: Χαμηλότερα Κατά 1,45 Εκατ. Βαρέλια την Ημέρα η Παραγωγή σε Σχέση με τον Στόχο τον Μάρτιο

 



Υστέρηση κατά 1,45 εκατ. βαρέλια ημερησίως σημείωσε η παραγωγή του OPEC+ τον Μάρτιο σε σχέση με τους τεθέντες στόχους, καθώς η ρωσική παραγωγή άρχισε να εμφανίζει κάμψη μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση, σύμφωνα με έκθεση της συμμαχίας παραγωγών που ήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters. Όπως δείχνει η..

έκθεση, η Ρωσία παρήγαγε περίπου 300.000 εκατ. βαρέλια ημερησίως κάτω από τον στόχο της για τον Μάρτιο, φτάνοντας στα 10,018 εκατομμύρια ημερησίως, με βάση δευτερογενείς πηγές

Έτσι, η συμμόρφωση με τις περικοπές παραγωγής αυξήθηκε στο 157% τον Μάρτιο, από 132% τον Φεβρουάριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της έκθεσης, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τότε που ο OPEC+ αποφάσισε περικοπές παραγωγής-ρεκόρ, περίπου 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, τον Μάιο του 2020 για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στη ζήτηση.

Ο OPEC+, στον οποίο συνασπίζονται ο OPEC και μία σειρά μεγάλων παραγωγών αργού, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησε τον περασμένο μήνα σε άλλη μια μέτρια μηνιαία αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 432.000 bpd για τον Μάιο, παρά τις πιέσεις των μεγάλων καταναλωτών για μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή.

Όπως επισημαίνει το Reuters, καθώς ο Οργανισμός αίρει σταδιακά τις περικοπές παραγωγής, αρκετοί παραγωγοί και συγκεκριμένα οι χώρες της Δυτικής Αφρικής, δυσκολεύονται να αυξήσουν τους ρυθμούς τους λόγω ελλείμματος σε επενδύσεις αλλά και της αποχώρησης διεθνών ενεργειακών εταιρειών.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση του περασμένου μήνα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να μην αντλεί πλέον στοιχεία για την κατάσταση της πετρελαϊκής από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ), αντικαθιστώντας τον με τις συμβουλευτικές εταιρείες Wood Mackenzie και Rystad Energy.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου