Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Το κόστος του διυλιστηρίου Dos Bocas του Μεξικού είναι τώρα κοντά στα 10 δισ. δολάρια

 






Το κόστος ενός μεξικανικού διυλιστηρίου πετρελαίου υπό κατασκευή στο νότιο λιμάνι Dos Bocas αυξήθηκε κατά 900 εκατ. δολάρια σε 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των προσθηκών στο έργο, δήλωσε..

ο υπουργός Ενέργειας Rocio Nahle σε συνέντευξή του.



Ο Nahle είπε στη μεξικανική εφημερίδα El Universal ότι η αύξηση οφείλεται στην προσθήκη μιας μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας για το διυλιστήριο Olmeca που κατασκευάζεται για την κρατική εταιρεία πετρελαίου Pemex, καθώς και ενός αγωγού φυσικού αερίου και ενός υδραγωγείου.

"Αυτές είναι μέρος των επεκτάσεων, γι' αυτό προχωρήσαμε παρακάτω. Αρχικά, το διυλιστήριο ήταν στα 8,9 δισ. δολάρια και με την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου, του υδραγωγείου και του συνδυασμένου κύκλου (εργοστάσιο), θα πάμε στα 9,8 δισ. δολ.", είπε. .

Το υπουργείο Ενέργειας επιβεβαίωσε ότι η αναφορά ήταν σωστή.

Μόλις πριν από ένα μήνα, ο Πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador είπε ότι το διυλιστήριο θα κοστίσει 9 δισεκατομμύρια δολάρια, μιλώντας από την τοποθεσία της εγκατάστασης στην ανατολική πολιτεία της Βερακρούζ.

Το διυλιστήριο αρχικά προοριζόταν για 8 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και οι ειδικοί υπολόγισαν ότι το τελικό κόστος θα μπορούσε να είναι υψηλότερο από 4 έως 6 δις δολάρια.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ στοχεύει να εγκαινιάσει το διυλιστήριο, το οποίο είναι ένα από τα κύρια δημόσια έργα της διοίκησής του, στις 2 Ιουλίου. Αποτελεί τον κεντρικό άξονα της προσπάθειάς του να κάνει το Μεξικό αυτάρκη σε βενζίνη και πιο ενεργειακά ανεξάρτητο.

Ορισμένοι ενεργειακοί αναλυτές έχουν εκφράσει σκεπτικισμό ότι το διυλιστήριο θα είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Ιούλιο.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου