Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Chevron, συνδικαλιστικό πρόγραμμα συνομιλιών για τον τερματισμό της απεργίας στα διυλιστήρια της Καλιφόρνια

 



Οι διαπραγματευτές της Chevron Corp και του συνδικάτου United Steelworkers (USW) έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η απεργία σε διυλιστήριο της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο.

Οι διαπραγματευτές έχουν προγραμματιστεί να συναντηθούν..

τη Δευτέρα, δήλωσε ο BK White, πρώτος αντιπρόεδρος της USW Local 12-5, η οποία εκπροσωπεί περίπου 500 εργαζόμενους στο διυλιστήριο της Chevron's Richmond της Καλιφόρνια, οι οποίοι απεργούσαν τη Δευτέρα.

"Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στο USW Local 5 στις συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα και στη δουλειά ξανά σύντομα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Chevron, Tyler Kruzich.

Οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν από το διυλιστήριο την Κυριακή από τη Chevron, αφού η Local 12-5 εξέδωσε ανακοίνωση απεργίας προς την εταιρεία μετά την κατάρρευση των συνομιλιών, αφού μέλη του συνδικάτου απέρριψαν δύο φορές τις προτάσεις για εταιρικά συμβόλαια.

Η απεργία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το πρωί PDT της Δευτέρας. Το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε την 1η Φεβρουαρίου, αλλά επεκτείνονταν σε κυλιόμενη 24ωρη βάση.

Ο ντόπιος επιδίωξε μια πρόσθετη αύξηση μισθού κατά 5% πέρα ​​από μια αύξηση 12% σε διάστημα τεσσάρων ετών που διαπραγματεύθηκαν αξιωματούχοι της USW International και ιδιοκτήτες διυλιστηρίων πετρελαίου τον Φεβρουάριο.

Το επιπλέον 5% θα αντιστάθμιζε ως επί το πλείστον τις αυξήσεις στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης για τα μέλη των συνδικάτων στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, η οποία έχει υψηλότερο κόστος ζωής, δήλωσαν αξιωματούχοι των συνδικάτων.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου