Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα καύσιμα στις ΗΠΑ έως το 2050

 


(


EIA) — Η ΕΠΕ προβλέπει ότι η κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ θα αυξηθεί έως το 2050, κυρίως με γνώμονα τον πληθυσμό και την οικονομική ανάπτυξη. Σε αυτήν την περίπτωση, η οποία αντανακλά μόνο τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή ενέργειας έως το 2050 και το πετρέλαιο παραμένει το μεγαλύτερο μερίδιο κατανάλωσης ενέργειας..

σε όλη αυτή την περίοδο, ακολουθούμενο από το φυσικό αέριο.





Οι μεταφορές και οι βιομηχανικές διεργασίες είναι οι κύριοι καταναλωτές πετρελαίου και άλλων υγρών στις ΗΠΑ Η ΕΠΕ προβλέπει ότι η κατανάλωση ενέργειας στον βιομηχανικό τομέα των ΗΠΑ θα αυξηθεί περισσότερο από δύο φορές ταχύτερα από οποιονδήποτε άλλο τομέα τελικής χρήσης από το 2021 έως το 2050. Στον βιομηχανικό τομέα, Η μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου αφορά τα υγρά αέρια υδρογονάνθρακα (HGL) που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη. Το πετρέλαιο παραμένει ένα σημαντικό καύσιμο για μη μεταποιητικές βιομηχανίες όπως η γεωργία, οι κατασκευές και τα ορυχεία, καθώς και για τις διαδικασίες διύλισης.

Η ΕΠΕ προβλέπει ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνεται, κυρίως λόγω των προσδοκιών ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν χαμηλές σε σύγκριση με τα ιστορικά επίπεδα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2020, ο βιομηχανικός τομέας των ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος καταναλωτής φυσικού αερίου, κυρίως από τις χημικές βιομηχανίες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη και από την αυξημένη κατανάλωση θερμότητας και ενέργειας σε πολλές βιομηχανίες. Συγκεκριμένα, η βιομηχανία χύδην χημικών είναι ο μεγαλύτερος χρήστης βιομηχανικής ενέργειας σε όλη την περίοδο προβολής και συμβάλλει τα μέγιστα στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας στο βιομηχανικό τομέα συνολικά.

Η ΕΠΕ προβλέπει ότι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, η βιομηχανία χύδην χημικών θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και πρώτες ύλες HGL για την παραγωγή χημικών. Μετά το πρώτο εξάμηνο της δεκαετίας του 2020, η αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και πρώτων υλών HGL επιβραδύνεται καθώς η ανάπτυξη της βιομηχανίας χύδην χημικών ουσιών μετατοπίζεται στη δευτερογενή χημική παραγωγή, η οποία επικεντρώνεται σε χημικές ουσίες που παράγονται από χημικά εμπορεύματα, σε αντίθεση με τα HGL ή το φυσικό αέριο.

Το πετρέλαιο και άλλα υγρά (κυρίως βενζίνη κινητήρων και απόσταγμα μαζούτ) είναι τα κύρια καύσιμα που καταναλώνονται στον τομέα των μεταφορών των ΗΠΑ. Η βενζίνη ανταποκρίνεται στη ζήτηση ταξιδιών για ελαφρά επιβατικά οχήματα (LDV), ενώ η κατανάλωση ντίζελ ανταποκρίνεται στις υποτιθέμενες αυξήσεις μας στις μετακινήσεις με φορτηγά μεσαίου και βαρέως τύπου. Καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση στις ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται, η κατανάλωση πετρελαίου και άλλων υγρών αυξάνεται αργότερα κατά την περίοδο προβολής, όταν υποθέτουμε ότι τα πρότυπα οικονομίας καυσίμου παραμένουν σταθερά.

Παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση της απόδοσης στον κλιματισμό, τον φωτισμό και άλλες τελικές χρήσεις, η ηλεκτρική ενέργεια εξακολουθεί να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή ενέργειας που χρησιμοποιείται στα κτίρια. Η επιτόπια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως από ηλιακά φωτοβολταϊκά (PV), αυξάνεται ταχύτερα από την αγορασμένη ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο για κτίρια έως το 2050.

Τα έργα ΜΠΕ που διανεμήθηκαν τεχνολογίες παραγωγής όπως τα ηλιακά φωτοβολταϊκά θα προμηθεύουν τελικά το 8% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στα νοικοκυριά και το 6% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται σε εμπορικά κτίρια έως το 2050. Επιπλέον, η ΕΠΕ προβλέπει ότι το φυσικό αέριο καταναλώνεται για θέρμανση χώρων, που είναι η Ο μεγαλύτερος μεμονωμένος συνεισφέρων τόσο στην εμπορική όσο και στην οικιακή κατανάλωση ενέργειας των ΗΠΑ, μειώνεται έως το 2050


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου