Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ο αριθμός των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξάνεται παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου

 



Ο αριθμός των ενεργών γεωτρύπανων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 2 αυτή την εβδομάδα, διατηρώντας τον συνολικό αριθμό γεωτρήσεων σε 588, καθώς οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υψηλές παρά το νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19 που έφερε η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εν μέσω πολλών..

διαταραχών στο πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, του Ισημερινού και του Καζακστάν.

Ο αριθμός της περασμένης εβδομάδας  σε σύγκριση  με τον αμετάβλητο αριθμό εξέδρας 586 κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Η Baker Hughes ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός ενεργών εξέδρων εξέδρας ήταν 228 υψηλότερος από τον αριθμό εξέδρας αυτή τη φορά το 2021.

Οι εξέδρες που κατευθύνονται προς το πετρέλαιο αυξήθηκαν κατά 1 στις 481 μονάδες, ενώ οι εξέδρες με κατεύθυνση αερίου αυξήθηκαν κατά 1 στις 107.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα -την τελευταία εβδομάδα του 2021- διαμορφώθηκε στα 11,8 εκατομμύρια bpd για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών. Αυτό είναι υψηλότερο από 11 εκατομμύρια bpd στις αρχές του 2021.

Ενώ η παραγωγή των ΗΠΑ παραμένει σε ανοδική τάση, οι γεωτρύπανοι παραμένουν προσεκτικοί στα σχέδια ανάπτυξης της παραγωγής τους και περισσότερο εστιασμένες στην επιστροφή μετρητών στους επενδυτές.

Ο αριθμός των γεωτρήσεων στη λεκάνη της Πέρμιας μειώθηκε κατά 1 και πάλι αυτή την εβδομάδα. Ο αριθμός των εξέδρων στη δεύτερη πιο παραγωγική λεκάνη της χώρας, το Eagle Ford, δεν σημείωσε καμία αλλαγή στον αριθμό των ενεργών εξέδρων για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός εξέδρας του Permian είναι τώρα 292, με 44 συνολικά στο Eagle Ford.

Το Frac Spread Count του Primary Vision, το οποίο παρακολουθεί τον αριθμό των πληρωμάτων ολοκλήρωσης που ολοκλήρωσαν τα φρεάτια που είχαν ανοίξει προηγουμένως, δείχνει ότι τα πληρώματα ολοκλήρωσης μειώθηκαν κατά 10 αυτήν την εβδομάδα σε 234 για την εβδομάδα που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, για πέμπτη συνεχόμενη πτώση. Η εξάπλωση του frac έχει πλέον μειωθεί κατά 40 τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου