Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Το διυλιστήριο Neste Porvoo ετοιμάζεται για σημαντική ανάκαμψη

 




Η Neste εξασφαλίζει τις ασφαλείς και αδιάλειπτες λειτουργίες του διυλιστηρίου Porvoo στη Φινλανδία με σημαντικές εναλλαγές, που εκτελούνται περίπου κάθε πέντε χρόνια. Ο κύριος κύκλος εργασιών του διυλιστηρίου Porvoo είχε αρχικά προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2020, αλλά λόγω της πανδημίας του κορανοϊού, η εκτέλεση της ανακύκλωσης στο προγραμματισμένο πεδίο δεν..

ήταν δυνατή και μόνο τα πιο κρίσιμα έργα συντήρησης ολοκληρώθηκαν την άνοιξη του 2020.

Μετά από διεξοδικές εργασίες προγραμματισμού, το διυλιστήριο Porvoo ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια σημαντική αλλαγή από τον Απρίλιο. Η διάρκεια της ανακύκλωσης είναι περίπου 12 εβδομάδες. Το κλείσιμο των μονάδων διεργασίας θα ξεκινήσει σταδιακά τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Μετά τις εργασίες συντήρησης, το διυλιστήριο αναμένεται να λειτουργεί κανονικά έως τα τέλη Ιουνίου.

Κατά τη μεγάλη ανακύκλωση, το διυλιστήριο υπόκειται σε κανονιστικές επιθεωρήσεις, εργασίες συντήρησης και επιλεγμένες πρωτοβουλίες βελτίωσης περιουσιακών στοιχείων που απαιτούνται για τις εργασίες του διυλιστηρίου. Οι συνολικές επενδύσεις του κύριου κύκλου εργασιών του διυλιστηρίου Porvoo εκτιμάται σε περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ. 

«Η σημαντική ανακύκλωση είναι μια σημαντική επένδυση για την ασφάλεια, τη διαθεσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του διυλιστηρίου Porvoo για τον επόμενο κύκλο λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης, θα εκτελέσουμε διάφορα επενδυτικά έργα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του διυλιστηρίου, συμπεριλαμβανομένων εκτεταμένων ανανεώσεων περιουσιακών στοιχείων, αυτοματισμού και ηλεκτροκίνησης », λέει ο Marko Pekkola , Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Oil Products.

Για τη διαχείριση της πανδημικής κατάστασης κατά την ανακύκλωση, έχει εκπονηθεί ένα λεπτομερές σχέδιο ασφάλειας της υγείας. Καθορίζει το προγραμματισμένο εκτεταμένο μέτρο για τον μετριασμό των επιπτώσεων του κοροναϊού. Τα μέτρα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου, τη διατήρηση μιας ασφαλούς απόστασης και την αυξημένη υγιεινή των χεριών στην τοποθεσία, ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής πριν από την είσοδο στον ιστότοπο και τακτικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης, καθώς και αποτελεσματική παρακολούθηση της συμμόρφωσης σε όλη τη διάρκεια ανάκαμψη

«Εμείς στο Neste δεσμευόμαστε να οργανώσουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανάκαμψης του Porvoo. Σε όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την ανάκαμψη, διασφαλίζουμε την υγεία και την ευημερία των υπαλλήλων, των προμηθευτών και των συνεργατών μας, ειδικά κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής πανδημικής κατάστασης. Συνεργαζόμαστε στενά και σε καλή συνεργασία με διάφορες αρχές και ακολουθούμε αυστηρά τις κρατικές και περιφερειακές οδηγίες και απαιτήσεις της Φινλανδίας », εξηγεί η Hannele Jakosuo-Jansson , Ανώτερος Αντιπρόεδρος, ΥΕ, HSSEQ και Προμήθειες. 

Η ανακύκλωση δεν θα επηρεάσει τις παραδόσεις προϊόντων στους πελάτες της Neste. Το λιμάνι Neste και ο τερματικός σταθμός διανομής στο Porvoo λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης ανάκαμψης. 


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου