Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Οι εκτιμήσεις της Rosgeo για τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας

 


Για 30 και 70 χρόνια αρκούν τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας αντίστοιχα με τα υφιστάμενα επίπεδα παραγωγής, σύμφωνα με την γεωλογική εταιρεία της Ρωσίας Rosgeo.

Σύμφωνα με όσα..

αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Rosgeo εκτιμάει επίσης πως τα αποθέματα σε διαμάντια και ψευδάργυρο αρκούν για σχεδόν 20 χρόνια, ο χρυσός για περισσότερα από 10 χρόνια, ο μόλυβδος για ακριβώς 10 χρόνια, ενώ τα αποθέματα χρωμίου εκτιμώνται σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

«Τα τελευταία 25 χρόνια έχουν προκύψει 10 φορές λιγότερες ανακαλύψεις σε νέα αποθέματα σε σχέση με τα αμέσως προηγούμενα 25 χρόνια, ενώ πολλά κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης έχουν εξαντληθεί», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση της Rosgeo.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρέθεσε η Rosgeo, ο υπεύθυνος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ορυκτών Πόρων Yevgency Petrov ανέφερε στο TASS πως τα υφιστάμενα προς άμεση αξιοποίηση αποθέματα αργού της χώρας αρκούν για 21 χρόνια. Ωστόσο, ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ, μιλώντας στην 24η ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Επιχειρηματικού Κογκρέσου (International Business Congress) εκτίμησε πως τα αποθέματα της Ρωσίας σε φυσικό αέριο αρκούν για περισσότερο από 100 χρόνια.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου