Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Το CPC της Ταϊβάν καθαρίζει τη διαρροή πετρελαίου κοντά στο διυλιστήριο Talin

 




Η κρατική εταιρεία διύλισης της Ταϊβάν, CPC Corp, ξεκίνησε τον καθαρισμό μιας υπεράκτιας πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε από έναν αγωγό που έσπασε κατά την απόρριψη πετρελαίου από ένα πλοίο στο διυλιστήριο Talin, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας την Τετάρτη.

Η διαρροή πετρελαίου συνέβη την Τρίτη στις 2:18 π.μ. (1818 GMT) και πιθανότατα..

προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Η CPC σταμάτησε αμέσως την απαλλαγή λαδιού μετά το συμβάν, πρόσθεσε.

Το συμβάν δεν θα επηρεάσει τις εργασίες του διυλιστηρίου και την προσφορά καυσίμων, καθώς τα αποθέματα ήταν υψηλά, ενώ η εγχώρια κατανάλωση μειώθηκε κατά 20% σε 30% τους τελευταίους μήνες από τα συνηθισμένα επίπεδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της CPC Chang Ray-chung στο Reuters τηλεφωνικά.

"Λόγω του κοροναϊού, οι άνθρωποι παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους", δήλωσε ο Τσανγκ, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις στα πρατήρια καυσίμων της CPC είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.



"Θα εμμείνουμε στα υπάρχοντα σχέδια παραγωγής μας και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια", είπε.

Το διυλιστήριο Talin μπορεί να επεξεργάζεται 400.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.

Ενώ περιμένει να βελτιωθεί ο καιρός πριν πραγματοποιήσει επισκευές στον αγωγό αργού, η CPC θα βασιστεί σε άλλα σημεία απαλλαγής για το αργό που εξακολουθούν να λειτουργούν, δήλωσε ο Τσανγκ.

Ο καθαρισμός των πετρελαιοκηλίδων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη το βράδυ, είπε.


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου