Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Η Νορβηγία επεκτείνει την εξερεύνηση πετρελαίου στην Αρκτική

 


Η Νορβηγία έχει χορηγήσει τέσσερις νέες άδειες εξερεύνησης σε παραμεθόριες περιοχές της Αρκτικής, καθώς φαίνεται να υποστηρίζει τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και τη δημιουργία αξίας και θέσεων εργασίας, δήλωσε το Υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας την Τετάρτη.

Το υπουργείο έχει προσφέρει επτά εταιρείες στοιχημάτων ή επιχειρησιακή..

ευθύνη σε τέσσερις άδειες παραγωγής, μία στη Νορβηγική Θάλασσα και τρεις στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στο πλαίσιο της 25ης του ου γύρου αδειοδότησης. Ο λεγόμενος αριθμημένος γύρος αδειοδότησης περιλαμβάνει τυπικά  συνοριακά μέρη του νορβηγικού υφαλοκρηπίδα (NCS).

Σύμφωνα με το υπουργείο πετρελαίου της Νορβηγίας, θα είναι οι παραμεθόριες περιοχές που είναι πολύ πιθανό να φιλοξενήσουν μεγάλες νέες ανακαλύψεις.

Η Νορβηγία χρειάζεται νέες ανακαλύψεις για να διατηρήσει την απασχόληση σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της και στην αλυσίδα εφοδιασμού της, ειδικά μετά τους τελευταίους δύσκολους μήνες, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τίνα Μπρου πέρυσι όταν το υπουργείο πρότεινε την επέκταση περιοχών για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στον 25ο γύρο αδειοδότησης, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, οι εταιρείες θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για άδειες σε εννέα διαφορετικές περιοχές - οκτώ στη Θάλασσα του Μπάρεντς και μία στη Νορβηγική Θάλασσα.

Μετά την αξιολόγηση των προσφορών, η Νορβηγία ανέθεσε μερίδια ή / και εταιρική σχέση στις Shell, Equinor, Idemitsu Petroleum Norway, INEOS E&P Norway, Lundin, OMV (Νορβηγία) και Vår Energi, ανέφερε σήμερα το υπουργείο. Από τις τέσσερις άδειες, η Equinor θα λειτουργήσει δύο, ενώ ο Vår Energi - πλειοψηφία που κατέχεται από την Eni της Ιταλίας - και η INEOS θα διαθέτουν το καθένα μία άδεια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση της Νορβηγίας δήλωσε ότι στοιχηματίζει για υπεράκτια αιολική ενέργεια, υδρογόνο και ηλεκτροδότηση για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της βάσει της Συμφωνίας των Παρισίων, αλλά ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μακροπρόθεσμη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην οικονομική ανάπτυξη προοπτικές και αξία για τη χώρα.

Η Νορβηγία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Δυτικής Ευρώπης, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ενεργειακή μετάβαση, ωστόσο πιστεύει ότι μπορεί να αναπτύξει τους πετρελαϊκούς της πόρους για να παραγάγει παραγωγή χαμηλών εκπομπών στο πλαίσιο της πολιτικής του για το κλίμα, σύμφωνα με το Λευκό Βιβλίο της κυβέρνησης «Βάζοντας την Ενέργεια στην Εργασία».

«Ο κύριος στόχος της κυβερνητικής πολιτικής πετρελαίου - να διευκολύνει την κερδοφόρα παραγωγή στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μακροπρόθεσμη προοπτική - είναι σταθερά σε ισχύ», δήλωσε ο υπουργός Μπρου.


Από την Tsvetana Paraskova


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου