Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Enverus : Deals 10 δισ. δολ. σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο α΄τετράμηνο στις ΗΠΑ

 



Οι συμφωνίες διερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ πενταπλασιάσθηκαν το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Enverus.

Περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμφωνίες επιτεύχθηκαν..

το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 600 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, καθώς η πανδημία φρέναρε τη ζήτηση καυσίμων και στην αγορά πετρελαίου.

Οι συμφωνίες επιταχύνθηκαν το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν, αλλά κινήθηκαν χαμηλότερα από τα 27,8 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Και τα πέντε κορυφαία deal του πρώτου τριμήνου αφορούσαν ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με την Enverus, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί φέτος, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς της DoublePoint Energy LLC από την Pioneer Natural Resources Co για 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την τάση της δραστηριότητας να κινείται ανοδικά», δήλωσε ο Andrew Dittmar, ανώτερος αναλυτής της Enverus.

Οι ιδιωτικές εταιρείες είναι πιο πρόθυμες να κάνουν συμφωνίες καθώς οι δημόσιες εταιρείες εκχωρούν μη βασικά περιουσιακά στοιχεία και οι τιμές των μετοχών αυξάνονται, σημείωσε.


Επιβράδυνση

Η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης επιβραδύνθηκε απότομα το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, με μόλις 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και συγχωνεύσεων καθώς οι παραγωγοί που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ιστορικά χαμηλές τιμές πετρελαίου, έκλεισαν τα πηγάδια για να αποφύγουν τις απώλειες.

Οι συμφωνίες το τελευταίο τρίμηνο περιλαμβάνουν την πώληση ιδιοκτησιών σχιστόλιθου Bakken της Equinor ASA στην Grayson Mill Energy ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων και την πώληση ιδιοτήτων σχιστόλιθου της Ovintiv στην Validus Energy ύψους 880 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Samson Resources επίσης, τον Μάρτιο, έκλεισε την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της λεκάνης απορροής σκόνης στην Continental Resources. Τον ίδιο μήνα, η Enerplus ολοκλήρωσε την απόκτηση ρευστότητας αξίας 465 εκατομμυρίων δολαρίων από τον φορέα εκμετάλλευσης της Bakken , Bruin E&P.


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου