Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Έκρηξη και φωτιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Μεξικό (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου της Pemex στο Minatitlan, μια πόλη στη μεξικανική πολιτεία Veracruz. Το βίντεο από τη σκηνή δείχνει ένα σύννεφο μαύρου καπνού καθώς η εγκατάσταση κατακλύζεται από φλόγες. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα.

Το περιστατικό συνέβη στο διυλιστήριο Petroleos Mexicano (Pemex), που πήρε το όνομά του από τον πρώην..

πρόεδρο του Μεξικού Lazaro Cardenas. Μαύρος καπνός, φλόγες και επαναλαμβανόμενες εκρήξεις μπορεί να δει και να ακουστεί σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ρυθμιστής ασφάλειας, ενέργειας και περιβάλλοντος του Μεξικού ASEA ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε αντλία μεταφοράς βενζίνης. Ο φύλακας είπε ότι θα επιθεωρήσει την εγκατάσταση μετά την πυρκαγιά για να «επαληθεύσει τις συνθήκες ασφαλείας».

Το διυλιστήριο διαθέτει χωρητικότητα έως και 285.000 βαρέλια την ημέρα.

Το ατύχημα στο μεξικάνικο διυλιστήριο έρχεται μετά από μια σειρά πυρκαγιών που έπληξαν πολλές εγκαταστάσεις πετρελαίου σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες. Μια μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στην επαρχία Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας στα τέλη του περασμένου μήνα προκάλεσε μαζική εκκένωση, αφήνοντας αρκετούς ανθρώπους τραυματίες. Μια επίθεση σε έναν τερματικό σταθμό πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης περίπου την ίδια στιγμή κατέστρεψε μια δεξαμενή καυσίμων στην εγκατάσταση.


Από το sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου