Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η πανδημία συντρίβει την ικανότητα εξευγενισμού των ΗΠΑ

 


Το κλείσιμο αρκετών διυλιστηρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες έστειλε τη συνολική ικανότητα διύλισης πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2016, ανέφερε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΠΕ) .

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα..

στοιχεία ΕΠΕ, η ικανότητα διύλισης πετρελαίου των ΗΠΑ ανήλθε σε 18,4 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημερολογιακή ημέρα (b / cd).

Νωρίτερα φέτος, η συνολική ικανότητα διύλισης των ΗΠΑ είχε φτάσει σε υψηλό ρεκόρ σχεδόν 19,0 εκατομμυρίων b / cd, αλλά η μείωση της ζήτησης καυσίμων που προκλήθηκε από το COVID ανάγκασε το κλείσιμο πολλών διυλιστηρίων καθώς τα διυλιστήρια κινήθηκαν να κλείσουν οριστικά ορισμένα ζημιογόνα διυλιστήρια ή να μετατρέψουν διυλιστήρια σε ανανεώσιμες εγκαταστάσεις παραγωγής ντίζελ.

Το κλείσιμο του διυλιστηρίου της Philadelphia Energy Solutions στην Πενσυλβανία τον Μάιο μείωσε την αμερικανική ικανότητα διύλισης κατά 335.000 b / cd. Άλλα 19.000 b / cd αφαιρέθηκαν από την ικανότητα των ΗΠΑ μετά το κλείσιμο του διυλιστηρίου της Marathon Petroleum στο Ντίκινσον της Βόρειας Ντακότας, ενώ περιμένει να μετατραπεί σε ανανεώσιμο χώρο παραγωγής ντίζελ.

Η HollyFrontier δήλωσε τον Ιούνιο ότι επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναμένοντας να παράγει πάνω από 200 εκατομμύρια γαλόνια ετησίως ανανεώσιμο ντίζελ. Μετά από 86 χρόνια ως διυλιστήριο πετρελαίου, το εργοστάσιο στο Cheyenne, Ουαϊόμινγκ, έκλεισε για να επαναχρησιμοποιηθεί για ανανεώσιμο ντίζελ έως το 2022. Το διυλιστήριο έκλεισε τον Αύγουστο, αφαιρώντας άλλα 48.000 b / cd χωρητικότητα διυλιστηρίου πετρελαίου.

Στις αρχές Αυγούστου, η Marathon Petroleum δήλωσε ότι θα  αδράνει επ 'αόριστον  δύο διυλιστήρια, το Martinez και το Gallup, με αποτέλεσμα 800 άτομα να χάσουν τη δουλειά τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marathon Petroleum, Mike Hennigan, δήλωσε στην τηλεδιάσκεψη του  Q2  στις αρχές Αυγούστου ότι το διυλιστήριο αναμένει ότι το τρέχον περιβάλλον «θα παραμείνει προκλητικό για κάποιο χρονικό διάστημα». 

Η Marathon Petroleum, όπως και άλλα διυλιστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αδράνει τη χωρητικότητα των διυλιστηρίων και μειώνει τις θέσεις εργασίας για να  αντιμετωπίσει τις απώλειες  που απορρέουν από τη συντριβή της ζήτησης στην πανδημία.

Περισσότερο κλείσιμο διυλιστηρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στα χαρτιά αυτή τη χειμερινή περίοδο , λένε οι αναλυτές.   


Από την Tsvetana Paraskova για το Oilprice.com


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου