Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η Νιγηρία θα ηγηθεί των προσθηκών χωρητικότητας διυλιστηρίου της Αφρικής έως το 2024, λέει η GlobalData

 




Η Νιγηρία αναμένεται να οδηγήσει την αύξηση της χωρητικότητας των διυλιστηρίων στην Αφρική έως το 2024, συνεισφέροντας περίπου το 71% της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής. Η Νιγηρία είναι πιθανό να προσθέσει 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (MMbpd) χωρητικότητας διυλιστηρίου έως το 2024, λέει η GlobalData, κορυφαία εταιρεία δεδομένων και..

ανάλυσης.

Η έκθεση της GlobalData, "Refining Industry Outlook in Africa to 2024", αποκαλύπτει ότι η ικανότητα διύλισης στην Αφρική αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 55% από 3,7 MMbpd το 2020 σε 5,8 MMbpd έως το 2024. Από τις συνολικές προσθήκες δυναμικότητας στην περιοχή, τα 2 MMbpd είναι αναμένεται να προέλθει από προγραμματισμένα έργα, ενώ τα υπόλοιπα 0,1 MMbpd είναι πιθανό να προέρχονται από τις επεκτάσεις ενεργών / επιχειρησιακών έργων.

Ο Amareswari Kanaparthi, αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο GlobalData, σχολιάζει: «Η Νιγηρία θα οδηγήσει την αύξηση της χωρητικότητας των διυλιστηρίων στην Αφρική κυρίως μέσω νέων έργων. Οι προσθήκες χωρητικότητας προέρχονται κυρίως από το προγραμματισμένο έργο Lagos I - ένα από τα μεγαλύτερα επερχόμενα διυλιστήρια πετρελαίου στον κόσμο με χωρητικότητα 0,7 MMbpd. Μαζί με το Lagos I, η Akwa Ibom III και η Mashi είναι τα κύρια διυλιστήρια, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των προσθηκών δυναμικότητας στη χώρα, με συνολικό σύνολο 1 MMbpd έως το 2024. "




Η GlobalData αναμένει ότι η Αλγερία θα καταλάβει τη δεύτερη θέση όσον αφορά τις προσθήκες χωρητικότητας διυλιστηρίου στην Αφρική έως το 2024. Η Αλγερία αναμένεται να συνεισφέρει περίπου το 15% της αύξησης της χωρητικότητας της Αφρικής, προσθέτοντας περίπου 310.000 bpd χωρητικότητας. Ολόκληρη η προσθήκη χωρητικότητας στη χώρα προέρχεται από τα τρία προγραμματισμένα διυλιστήρια - Hassi Messaoud III, Biskra και Tiaret. Το Hassi Messaoud III έχει χωρητικότητα 110.000 bpd, ενώ καθένα από τα διυλιστήρια Biskra και Tiaret συνεισφέρει περίπου 100 mbd το καθένα.

Ο Καναπάρθη καταλήγει: «Η Αίγυπτος θα είναι η τρίτη υψηλότερη χώρα στην Αφρική που θα προσθέσει περίπου 120.000 bpd έως το 2024 από ένα προγραμματισμένο έργο, το διυλιστήριο Assiut II και τις επεκτάσεις των διυλιστηρίων της Αλεξάνδρειας και του Mostorod II»


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου