Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Το μειωμένο κόστος γεώτρησης θα τροφοδοτήσει μια ανάκαμψη σχιστόλιθου στις ΗΠΑ;

 


Ακόμα κι αν το αμερικανικό σχιστόλιθο έχει μειώσει περαιτέρω τα ρέστα του κατά το παρελθόν έτος, η μείωση του κόστους γεώτρησης από μόνη της μπορεί να μην είναι αρκετή για να βοηθήσει τους παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή μετά τη φετινή κάμψη, δήλωσε το BloombergNEF (BNEF) σε μια νέα έκθεση.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες στην Αμερική δέχονται..

επί του παρόντος πίεση από τους επενδυτές να μετατρέψουν τα κέρδη τους και να επιστρέψουν μέρος αυτών των κερδών στους μετόχους, δίνοντας προτεραιότητα στην αξία των επενδυτών σε όγκο παραγωγής. Όλες οι εταιρείες, από το μικρότερο τρυπάνι έως τις μεγαλύτερες εταιρείες, έχουν μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες φέτος ως απάντηση στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν πειθαρχία στις δαπάνες του επόμενου έτους εν μέσω της αβέβαιης ανάκαμψης της ζήτησης πετρελαίου και των τιμών του πετρελαίου. Επιπλέον, η κρίση που προκλήθηκε από το COVID επιτάχυνε τις χρεοκοπίες σε ολόκληρο το σχιστόλιθο των ΗΠΑ, με αναμενόμενες περισσότερες καταθέσεις τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την έκθεση της BNEF, οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής που λειτουργούν στη λεκάνη των ΗΠΑ με το χαμηλότερο κόστος, το Delaware στο Permian, μπορούν τώρα να ανοίξουν με κέρδος ένα πηγάδι σε τιμή πετρελαίου 33 $ το βαρέλι, μειωμένο από το προηγούμενο έτος των $ 40 ανά βαρέλι πέρυσι.

"Οι επαναδιαπραγματεύσεις με συμβόλαια, τα συνεχιζόμενα κέρδη απόδοσης και οι βελτιώσεις των διαδικασιών επέτρεψαν στη βιομηχανία πετρελαίου να μειώσει το κόστος για τη γεώτρηση και να ολοκληρώσει ένα πηγάδι", ανέφερε η έκθεση BNEF.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου WTI από 35 έως 45 $ το επόμενο έτος θα διατηρήσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου στα τέσσερα μεγάλα παιχνίδια πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση. 

Η Q3 Dallas Energy Survey από τα τέλη Σεπτεμβρίου έδειξε ότι τα περισσότερα στελέχη από 154 εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου - 66 τοις εκατό - πιστεύουν ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει κορυφωθεί.  

Η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να παραμείνει κοντά στα σημερινά της επίπεδα περίπου 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) έως το τέλος του 2021, καθώς η νέα δραστηριότητα γεώτρησης δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις μειώσεις από τα υπάρχοντα πηγάδια, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ( Είπε η EIA τον περασμένο μήνα. 


Από την Tsvetana Paraskova για το Oilprice.com


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου