Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας διπλασιάστηκαν το Νοέμβριο καθώς εμφανίζονται μυστηριώδεις νέοι αγοραστές

 


Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας διπλασιάστηκαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της PDVSA και της Refinitiv Eikon την Τετάρτη.

Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας ήταν κατά μέσο όρο λιγότερο από 370.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο. Τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές πετρελαίου..

της Βενεζουέλας ήταν κατά μέσο όρο 392.000 bpd.

Ωστόσο, το Νοέμβριο, οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας που επιβλήθηκαν σε κυρώσεις αυξήθηκαν σημαντικά, στα 69.000 bpd κατά μέσο όρο, αφού βρήκαν πρόθυμους νέους αγοραστές.

Σε αυτούς τους νέους αγοραστές περιλαμβάνονται οι Xiamen Logistic Grass, Olympia Stly Trading, Zaguhan & Co., Karaznbas, Kalinin Business International και Poseidon GDL Solutions - όλοι οι μυστηριώδεις και μάλλον βολικοί αριστοκράτες που φάνηκαν να αντικαθιστούν τα παραδοσιακά ονόματα εταιρειών πετρελαίου που τώρα απαγορεύονται από την αγορά πετρελαίου της Βενεζουέλας λόγω των κυρώσεων. Όλα είναι εγγεγραμμένα στη Ρωσία.

Η ENI, η Rosneft και η Repsol είναι απλώς μια χούφτα από τις εταιρείες που χρειάστηκε επίσημα να σταματήσουν τις αγορές αργού PDVSA.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Eikon, αυτές οι εταιρείες ανέθεσαν τα δεξαμενόπλοια να ταξιδέψουν στη Βενεζουέλα για να πάρουν το πετρέλαιο με τους αναμεταδότες απενεργοποιημένους. Και πολλά από τα δεξαμενόπλοια έφεραν τα ονόματα των απορριμμένων δεξαμενόπλοιων για να συγκαλύψουν περαιτέρω τις συναλλαγές.

Η Ινδία, μια χώρα που έπρεπε να σταματήσει τις αγορές αργού από την PDVSA, είναι πρόθυμη να ανοίξει περισσότερες επιλογές αγορών γι 'αυτήν - δρόμους που έχουν κλείσει λόγω των κυρώσεων τόσο στο Ιράν όσο και στη Βενεζουέλα. Η Ινδία, ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αργού πετρελαίου στον κόσμο, έχει ζητήσει επανειλημμένα από τους προμηθευτές του ΟΠΕΚ να προσέχουν τις τιμές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Εν τω μεταξύ, η Βενεζουέλα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση κρίσης, τόσο όσον αφορά τις πωλήσεις αργού πετρελαίου όσο και τις ελλείψεις καυσίμων. Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου ενδέχεται να αυξηθούν το Νοέμβριο, αλλά η παραγωγή αργού πετρελαίου παραμένει κάτω από ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΠΕ.


Από τη Julianne Geiger για το Oilprice.com


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου