Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΕ-ΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 




Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων (συνδικαλιστικών επιτελείων) που διαγωνίζονται για το εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί Συνέλευση και Εκλογές για νέο Δ.Σ. των Σωματείων που οι ημερομηνίες διάρκειας της θητείας τους λήγουν εντός του 2020.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι πρόκειται για δύο θέματα που..

συνδέονται  εκ των πραγμάτων.

α) Συνέλευση

β) Εκλογές

Λόγω λοιπόν του θέματος  α) υπό την προϋπόθεση ότι το Σωματείο έχει μέλη πλέον του αριθμού που ορίζει ο ΕΟΔΥ ως πλαφόν, για οποιαδήποτε συγκέντρωση σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, δεν επιτρέπονται και μάλιστα επιβάλλονται ποινές, όπως αυτές αναφέρονται στο εκάστοτε ΦΕΚ επί του θέματος (τελευταίο ΦΕΚ 25/09/2020 Αρ. Φύλλου 4134), δεν δύναται να γίνουν Συνελεύσεις.

Εξ’ αυτού του λόγου βγήκε η Εγκύκλιος/ΓΣΕΕ με αριθμό 5, όπου αναφέρει ότι το Υπουργείο Εργασίας παρατείνει την θητεία των Διοικήσεων των Σωματείων έως το τέλος του χρόνου, όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ τεύχος Α΄ 177/15.9.2020.

Η θέση του ΕΚΕ-ΔΑ έχει γίνει εγκαίρως γνωστή τόσο για την αντιμετώπιση ή και προφύλαξη από την επικίνδυνη πανδημία, που πλήττει παγκόσμια την ανθρωπότητα, όσο και στα παραπάνω θέματα που αφορούν Συνελεύσεις – Εκλογές.

Επειδή λοιπόν όλο αυτό το ζήτημα εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια όλων μας και δεν είναι θέμα ποσοστών για το πόσοι κινδυνεύουν, καλούμε άπαντες να σεβαστούν τους συναδέλφους εργαζόμενους, να κάνουν πράξη αυτό που με τόση παρρησία λέμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Όταν λοιπόν επιτραπεί από τους καθ’ ύλην αρμόδιους (επιδημιολόγους) όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν όπως γινόταν ανέκαθεν.


     ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!


Από το ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου