Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Η Πολωνία και η Γερμανία θα μειώσουν τις εισαγωγές πετρελαίου ρωσικού αγωγού τον Ιούλιο


Η Πολωνία και η Γερμανία αναμένεται να μειώσουν τις αγορές ρωσικού αργού πετρελαίου Urals μέσω του αγωγού Druzhba αυτό το μήνα μετά τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τη Μόσχα, ανέφεραν οι traders την Παρασκευή 3/7/2020.

Η Ευρώπη έχει ήδη μειώσει τις εισαγωγές θαλάσσιων Ουραλίων, τα οποία διαπραγματεύτηκαν με ασφάλιστρο στο χρονολογικό σημείο αναφοράς του Brent.

Τraders δήλωσαν ότι οι προμήθειες Urals μέσω.. του βόρειου κέντρου του αγωγού Druzhba (Φιλίας) που κατασκευάστηκε από τη Σοβιετική Δημοκρατία στην Πολωνία και τη Γερμανία θα μειωθούν σε περίπου 2,5 εκατομμύρια τόνους (590.000 βαρέλια την ημέρα) τον Ιούλιο από 2,85 εκατομμύρια τόνους τον Ιούνιο.

Από αυτά, τα πολωνικά διυλιστήρια θα λάβουν 200.000 τόνους λιγότερο από τον περασμένο μήνα και οι πωλήσεις στη Γερμανία αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 150.000 τόνους.

Οι traders δήλωσαν ότι η ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Tatneft θα σταματήσει την προμήθεια πετρελαίου στη Γερμανία αυτό το μήνα. Συνήθως προμηθεύει περίπου 50.000 τόνους Ουράλια στη χώρα το μήνα.

Η Rosneft πρόκειται να μειώσει τις ροές του Urals στη Γερμανία, όπου κατέχει μερίδια σε πολλά διυλιστήρια, κατά περίπου 100.000 τόνους από τον Ιούνιο.

Ταυτόχρονα, οι προμήθειες των Rosneft και Tatneft μέσω του νότιου κεντρικού αγωγού προς την Τσεχία θα ανέλθουν σε 350.000 τόνους μετά την διακοπή των ροών τον Ιούνιο λόγω συντήρησης διυλιστηρίου.

Οι traders δήλωσαν επίσης ότι οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου προς τη Σλοβακία και την Ουγγαρία θα παραμείνουν σταθερές αυτό το μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου