Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Νέα Ανακάλυψη Πεδίου Φυσικού Αερίου στο Δέλτα του Νείλου Ανακοίνωσε η ΕΝΙ


Ο ιταλικός ενεργειακός γίγαντας ENI ανακοίνωσε την Τετάρτη τη γεώτρηση του πρώτου πηγαδιού εξερεύνησης στο πεδίο North El Hammad στα συμβατικά αιγυπτιακά ύδατα του Δέλτα του Νείλου στο Bashrush, σε συνεργασία με την BP και την Total.  Η νέα ανακάλυψη βρίσκεται σε υδάτινα βάθη 22 μέτρων, 11 χλμ. από την ακτή, 12 χλμ βορειοδυτικά από το πεδίο Nooros και περίπου 1 χλμ δυτικά του πεδίου Baltim South West, τα οποία βρίσκονται και τα δύο ήδη στο στάδιο της παραγωγής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας

Μία ενιαία στήλη αερίου πάχους 152 μέτρων εντός.. των ψαμμιτών της Μεσσήνιας περιόδου στον σχηματισμό Abu Madi με εξαιρετικές πετροφυσικές ιδιότητες ανακαλύφθηκε στο πηγάδι, το οποίο, σύμφωνα με την ENI, θα δοκιμαστεί για παραγωγή.

Η ENI, η BP και η Total θα αρχίσουν να εξετάζουν τις επιλογές ανάπτυξης της νέας ανακάλυψης σε συντονισμό με τους «παίκτες» του πετρελαϊκού τομέα της Αιγύπτου με στόχο την fast-track παραγωγή μέσω συνεργιών με τις υπάρχουσες υποδομές της περιοχής, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιταλικού κολοσσού.

Παράλληλα με τις αναπτυξιακές δραστηριότητες που συνδέονται με αυτήν τη νέα ανακάλυψη, η ENI είπε ότι θα συνεχίσει να εξερευνά την περιοχή «Great Nooros», ανοίγοντας μια άλλη εξερεύνηση που ονομάζεται Nidoco NW-1 DIR, που βρίσκεται στην παραχώρηση του Abu Madi West.

Η ENI, ως διαχειριστής του μπλοκ, κατέχει 37,5% εργατικό συμφέρον στην παραχώρηση North El Hammad μέσω της θυγατρικής της IEOC, ενώ η BP και η Total κατέχουν 37,5% και 25% αντίστοιχα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου