Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (2008-2018)










Η μελέτη αφορά την ανάδειξη, την παρακολούθηση και, στο μέτρο του δυνατού, την ερμηνεία των εξελίξεων στο ανθρώπινο δυναμικό της ευρύτερης βιομηχανίας της χώρας την περίοδο της κρίσης (2008-2018). 

Επιχειρεί να προσδιορίσει τις απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό στους βασικούς (μονοψήφιος κωδικός) και στους αναλυτικούς (διψήφιος κωδικός) κλάδους της ευρύτερης βιομηχανίας, αναδεικνύοντας ταυτοχρόνως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, όπως το φύλο, το επάγγελμα, το εκπαιδευτικό επίπεδο, τους μισθούς, τις μορφές απασχόλησης και τις   ευελιξίες. Τι είδους ανθρώπινο δυναμικό, με ποια.. χαρακτηριστικά και σε ποια έκταση απαιτεί ο κάθε κλάδος ξεχωριστά. 

Επειδή οι απαιτήσεις αυτές δεν συντελούνται στο κενό αλλά σε ένα πλαίσιο που διαμορφώνεται από την παραγωγή, την παραγωγικότητα, τις εισαγωγές- εξαγωγές και τις επενδύσεις του κάθε κλάδου, η από κοινού θεώρηση των παραγόντων αυτών με το ανθρώπινο δυναμικό παρέχει μια πληρέστερη εικόνα διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα ερμηνευτικό πλαίσιο των  εξελίξεων του ανθρώπινου δυναμικού.

Από το inegsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου