Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

ΕΛΠΕ: Στη SAExploration Holdings οι σεισμικές έρευνες σε Αρτα – Πρέβεζα

Από το euro2day.gr
Με χθεσινή της ανακοίνωση η αμερικανική εταιρία που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες σεισμικών ερευνών και ανάλυσης γεωφυσικών δεδομένων για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογανανθράκων, η «SAExploration Holdings» γνωστοποιούσε ότι κέρδισε διαγωνισμό για την υλοποίηση project 27 εκατ. δολ. στην Ελλάδα.

Η SAExploration, που εδρεύει στο Χιούστον και η μετοχή της διαπραγματεύεται στο Nasdaq θα διενεργήσει χερσαίες ..
σεισμικές έρευνες στη χώρα μας, οι οποίες θα διαρκέσουν από 90 έως 120 μέρες και θα πραγματοποιηθούν όταν αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η αμερικανική εταιρία που επίσης δραστηριοποιείται στη Βόρεια και Νότια Αμερική, Μέση Ανατολή, Αφρική και σε χώρες της Ασίας του Ειρηνικού ανέλαβε έργο των Ελληνικών Πετρελαίων για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην παραχώρηση της «Άρτας – Πρέβεζας». Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση ανάμεσα στον ελληνικό πετρελαϊκό όμιλο και το δημόσιο για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο συγκεκριμένο μπλοκ κυρώθηκε με νόμο το 2018.

Πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία ανάμεσα στα ΕΛ.ΠΕ και τη SAExploration κλείστηκε πολύ καιρό πριν την κρίση της πανδημίας, τον Ιανουάριο, και οι σεισμικές έρευνες θα διεξαχθούν όταν κι εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες των αγορών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ΕΛ.ΠΕ δεν βιάζονται να προχωρήσουν τις σχετικές ερευνητικές διαδικασίες με δεδομένο το αρνητικό κλίμα στις αγορές του μαύρου χρυσού.

Άλλοι παράγοντες αποδίδουν την ανακοίνωση της SAExploration στην προσπάθεια που κάνουν οι αμερικανικές εταιρίες του κλάδου να πείσουν τους επενδυτές για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί το κραχ στις ξένες αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου