Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Ανισορροπίες στην αμερικανική αγορά πετρελαίου λόγω Covid-19

Από το naftikachronika.gr
Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν δύο αντίθετα ρεκόρ στις ΗΠΑ: η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου που πυροδοτήθηκε από την ταυτόχρονη μεγαλύτερη πτώση στη ζήτηση των καυσίμων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, η αμερικανική..
πετρελαϊκή βιομηχανία αισθάνθηκε το πλήρες βάρος των προσπαθειών για την εξάλειψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι αγορές πετρελαίου έχουν καταρρεύσει, καθώς η πανδημία έχει υποβαθμίσει τη ζήτηση καυσίμων, κλείνοντας ουσιαστικά την παγκόσμια εμπορική αεροπορία και μειώνοντας τη ζήτηση βενζίνης ενόσω οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι και οι επιχειρήσεις παραμένουν παγιδευμένες.

Η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά περίπου ένα τρίτο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA), με την πτώση των 3,4 εκατ. βαρελιών ημερησίως την τελευταία εβδομάδα να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με τη ζήτηση της βενζίνης. Αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ σε σχέση με το μέγιστο σημείο αιχμής της ζήτησης βενζίνης», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group στο Σικάγο.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν κατά 15,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 3 Απριλίου, τη μεγαλύτερη αύξησή τους μέσα σε μία εβδομάδα. Πολλά από αυτά τα αποθέματα αποστέλλονται σε μονάδες αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα, κέντρο αποθήκευσης όπου τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 6,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται, καθώς η αμερικανική ημερήσια παραγωγή έπεσε κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως, στα 12,4 εκατ. βαρέλια, τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου