Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Διαθέσιμο στα Ναυτικά Χρονικά το δωρεάν ψηφιακό τεστ για τον κορονοϊό

Από το naftikachronika.gr
Ένα πρωτοποριακό σύστημα που εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορoνοϊό προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, αναπτύχθηκε από την Docandu. H Docandu αποτελεί την πρώτη πλήρη ελληνική start up στον τομέα των digital εφαρμογών και καινοτομικών υπηρεσιών στην υγεία.

To νέο σύστημα- app αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, τη τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα να έχει κάποιος μολυνθεί ώστε να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια.

Η σημερινή εφαρμογή ήδη..
έχει ελεγχθεί και βρίσκεται στην διάθεση των πολιτών από τις ιστοσελίδες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρεια Αττικής.

Ο πολίτης καλείται να απαντήσει μία σειρά ερωτήσεων, όπου μεταξύ άλλων ιχνηλατούνται οι κοινωνικές – επαγγελματικές επαφές που έχει, και μέσα από απλά βήματα να διαπιστώσει εάν έχει πιθανώς προσβληθεί από τον κορoνοϊό, καθώς και αν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και δεν το γνωρίζει.

Η πλατφόρμα διακρίνει, μέσω αξιόπιστης ιατρικής τεχνολογίας, τα περιστατικά που έχουν ανάγκη και τους επιτρέπει να συνομιλήσουν με τον ιατρό́ άμεσα και γρήγορα.

Μέσα από την απάντηση που θα λάβει από την πλατφόρμα, οδηγείται σε επόμενα βήματα, όπου λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνία με ιατρό εφόσον κρίνεται μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί από τον Covid-19.

Η υπηρεσία αυτή διατίθεται δωρεάν στο σύνδεσμο εδώ, καθώς και στην κεντρική ιστοσελίδα των Ναυτικών Χρονικών, όπου ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο «Έλεγχος Κορoνοϊού» που βρίσκεται κάτω και δεξιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου