Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τη Συμμετοχή της σε Αγωγό Σχεδιάζει Να Πουλήσει η Aramco

Από το energia.gr
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, μελετά την πώληση μεριδίου της μονάδας αγωγών της για την άντληση χρημάτων εν μέσω κάμψης των τιμών αργού, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς. Η Aramco ενδέχεται να χρειαστεί να συγκεντρώσει μετρητά αυτό το έτος καθώς αντιμετωπίζει μια ιστορική πτώση στις τιμές του πετρελαίου και έναν κατάλογο υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε..
τη δέσμευσή της να πληρώσει 75 δισ. Δολάρια σε μερίσματα φέτος και θα πρέπει επίσης να πληρώσει την πρώτη δόση για την απόκτηση συμμετοχής της σε εταιρεία παραγωγής χημικών Saudi Basic Industries Corp. ύψους 70 δισ. Δολαρίων.

Η Aramco, η πιο πολύτιμη εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο μετά την πώληση μετοχών στην ανταλλαγή του Ριάντ το περασμένο έτος, θα μπορούσε να αντλήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση, δήλωσαν πηγές της αγοράς. Η Aramco έχει ήδη προβεί σε προκαταρκτικές συζητήσεις με δυνητικούς συμβούλους για τη συμφωνία, αλλά οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και η Aramco μπορεί να αποφασίσει κατά της πώλησης, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Η Aramco αυξάνει την προσφορά πετρελαίου σε μια εποχή που η ζήτηση πέφτει κατακόρυφα καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πλέον ουσιαστικά δεν …υπάρχουν σε μία παγκόσμια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του κορωναϊού. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πλημμυρίζει την αγορά με πετρέλαιο τουλάχιστον μέχρι το Μάιο, αλλά ο επιπλέον όγκος δεν είναι αρκετός για να αντισταθμίσει την πτώση των τιμών κατά 67% φέτος.

Η συντριβή των τιμών του πετρελαίου έχει ήδη αναγκάσει την Aramco να μειώσει τις προβλεπόμενες δαπάνες. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες θα κυμανθούν μεταξύ 25 και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και αναθεωρούνται τα σχέδια δαπανών για το επόμενο έτος και για τα επόμενα έτη. Ο πετρελαϊκός γίγαντας μειώνει αυτό το εύρος από τα προβλεπόμενα 35 δισεκατομμύρια δολάρια έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια που ανακοινώθηκαν στο ενημερωτικό του δελτίο IPO.

Να σημειωθεί ότι το γειτονικό Αμπού Ντάμπι έχει ήδη συγκεντρώσει 4 δισ. δολάρια από επενδυτές όπως οι KKR & Co. και BlackRock Inc. σε μια παρόμοια συμφωνία με αυτή που εξετάζει τώρα η Aramco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου