Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

800 εκατ. δολάρια το "αποτύπωμα" από την κατακρήμνιση του brent και τον κορωνοϊό για την Shell

Από το energypress.gr
Μείωση μέχρι και 800 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να καταγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 για την Shell, σύμφωνα με σχετικές εκτιμήσεις του πετρελαϊκού ομίλου. Καθοριστική σημασία για μια τέτοια εξέλιξη κρίνεται πως έχει η πτώση των τιμών πετρελαίου, γεγονός που έχει επιβραδύνει σημαντικά τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Σε νέα ενημέρωση ενόψει της ανακοίνωσης..
των οικονομικών αποτελέσματων του 1 τριμήνου, η Shell αναφέρει ότι ως απόρροια του κορωνοϊού, διαβλέπει και αναμένει “σημαντική αβεβαιότητα” ως προς τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και για τη ζήτηση.

Να θυμίσουμε ότι η Shell έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση – προς τα κάτω – των προοπτικών για τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου για το 2020, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση μετά από φόρους να ανέρχεται στα 400 – 800 εκατομμύρια δολάρια.

Το benchmark για το brent έπεσε περίπου κατά 65% το πρώτο τρίμηνο με την τιμή πώλησης να βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό των 23δολαρίων το βαρέλι την Τρίτη, ως αποτέλεσμα της απότομης πτώσης της παγκόσμιας ζήτησης λόγω κορωνοϊού και των κινήσεων Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας να αυξήσουν την παραγωγή τους.

Τέλος, στο ίδιο δελτίο, η βρετανο-ολλανδική εταιρεία αναφέρει πως η παραγωγή πετρελαίου της αναμένεται να μειωθεί 4.5% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ενώ, οι ποσότητες LNG θα γνωρίσουν μείωση της τάξης του 2.3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου