Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

BP: Οι απολύσεις εργαζομένων μας δεν συνιστούν μέρος της απάντησης στον κορωνοϊό

Από το energypress.gr
Δεν θα προβεί σε περιορισμό των θέσεων εργασίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο η πετρελαϊκή εταιρεία BP, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bernard Looney, παρά το γεγονός ότι ο όμιλος εξετάζει κάθε πρόσφορο τρόπο να μειώσει τις δαπάνες του, μετά και το κράχ των τιμών του πετρελαίου.

Σε ανάρτησή του στο Linkedin την Παρασκευή, ο Looney έγραψε ότι ..
αν και έχει καταγραφεί μείωση στη ζήτηση βιομηχανικών προϊόντων, η απάντηση της εταιρείας στην κρίση “δεν θα περιλαμβάνει περικοπές προσωπικού για τους επόμενους 3 μήνες”.

Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η BP, έχουν ανακοινώσει πληθώρα μέτρων για τον περιορισμό των δαπανών, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης των τιμών του πετρελαίου σε συνθήκες κορωνοϊού και σφοδρής αντιπαράθεσης Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η BP δεν έχει εξαγγείλει για την ώρα συγκεκριμένους αριθμούς τόσο σε ότι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη όσο και το περιεχόμενο των μέτρων που προτίθεται να πάρει. Ο ενεργειακός κολοσσός, με έδρα το Λονδίνο, απασχολεί συνολικά 73.000 εργαζόμενους σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου