Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ισχυρά κέρδη το πετρέλαιο, ράλι τα futures της βενζίνης

Από το capital.gr
Έντονα ανοδικά κινήθηκε την Τετάρτη το αργό βρίσκοντας στήριξη στο νέο ράλι των δεικτών της Wall Street αλλά και στο εντυπωσιακό άλμα των συμβολαίων της βενζίνης τα οποία κέρδισαν πάνω από 20% μετά τα στοιχεία που έδειξαν υποχώρηση της παραγωγής. 

Ειδικότερα, η παραγωγή βενζίνης υποχώρησε στα 8,96 εκατ. βαρέλια την ημέρα για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε..
στις 20 Μαρτίου, από 9,97 εκατ. βαρέλια την ημέρα μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας. 

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαίου πρόσθεσε 48 cents ή 2% στα 24,49 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Η βενζίνη Απριλίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 10,3 cents ή 23,2% στα 54,68 cents το γαλόνι. 

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσαν και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων, αλλά με ρυθμό μικρότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια στα 455,4 εκατ. βαρέλια, έναντι της εκτίμησης των επενδυτών για αύξηση κατά 3,3 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια στα 239,3 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για πτώση κατά 1 εκατ. βαρέλια. Τέλος, τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 678.000 βαρέλια στα 124,4 εκατ. βαρέλια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου