Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στην Κασπία Θάλασσα

Από το naftikachronika.gr
Η SOCAR και η Equinor επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος πετρελαίου στο οικόπεδο Karabagh, 120 χλμ. ανοιχτά του Baku, στη θαλάσσια περιοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα.

Οι εργασίες γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2019. Το φρεάτιο δοκιμάστηκε σε βάθος νερού 180 μ. από το ημι-υποβρύχιο..
γεωτρύπανο Dada Gorgud, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η εταιρεία SOCAR, της Caspian Drilling Company (CDC). Το κοίτασμα βρίσκεται σε βάθος περίπου 3,4 χλμ. Το εκτιμώμενο μέγεθος του κοιτάσματος πετρελαίου και αερίου είναι ικανοποιητικό για την εμπορική ανάπτυξη στο οικόπεδο Karabagh. Ο πρόεδρος της SOCAR, Rovnag Abdullayev, δήλωσε: «Το Karabagh είναι το πρώτο πετρελαϊκό πεδίο που ανακαλύφθηκε κατά την περίοδο ανεξαρτησίας της χώρας μας και τα αποθέματα πετρελαίου εκτιμώνται σε περισσότερους από 60 εκατ. τόνους. Η ανάπτυξη του οικοπέδου Karabagh θα συμβάλει σημαντικά στα έσοδα από εκμετάλλευση υδρογονανθράκων του Αζερμπαϊτζάν». Τον Μάιο του 2018, η SOCAR Karabagh και η Equinor υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη του οικοπέδου Karabagh στον τομέα του Αζερμπαϊτζάν της Κασπίας Θάλασσας, με ποσοστό 50% η καθεμία. Από το 1994, η SOCAR και η Equinor συνεργάζονται σε σημαντικά κοινά έργα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του πετρελαϊκού πεδίου Azeri Chirag και Deep Water Gunashli (ACG)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου