Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Συμφωνία SOCAR και Snam με στόχο τη βιώσιμη ενέργεια

Από το naftikachronika.gr
Η ιταλική Snam και η κρατική εταιρεία ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν SOCAR υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για τη μεταξύ τους συνεργασία και ανάπτυξη του RNG και τη χρήση βιώσιμης ενέργειας.

Snam και SOCAR συμμετέχουν στον αγωγό TAP με μερίδιο 20% εκάστη, ενώ η εταιρεία από το Αζερμπαϊτζάν είναι ο κύριος μέτοχος και στα έργα του Southern Gas Corridor.

Η συμφωνία υπογράφηκε..
στη Ρώμη, παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Ιταλία.

Οι δύο εταιρείες ενέργειας συμφώνησαν να συνεργαστούν στην έρευνα και στην προώθηση της χρήσης του βιοαερίου και του βιομεθανίου, στην προώθηση των CNG, LNG και του υδρογόνου μέσω της ανάπτυξης νέων σταθμών διανομής, με πιθανή συνεργασία και με αυτοκινητοβιομηχανίες για τη διείσδυσή του στην ευρεία αγορά.

Ο CEO της Snam, Marco Alverà, δήλωσε ότι «στοχεύουμε στην ενεργειακή μετάβαση μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Επιπλέον, η ανάπτυξη βιομεθανίου και υδρογόνου θα μπορούσε να προσφέρει νέες ευκαιρίες μέσω του Southern Gas Corridor και του αγωγού TAP».

Ο πρόεδρος της SOCAR, Rovnag Abdullayev, ανέφερε ότι «η SOCAR προχωρά σταθερά σε ενέργειες περιορισμού της αρνητικής επίδρασης στο περιβάλλον. Η συμφωνία συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας ενέργειας, στοχεύοντας σε μια πιο πράσινη οικονομία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου