Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ 8 ΜΑΡΤΗ 2020

Από το poenergias.gr
Στις 8 Μάρτη του 1857 οι εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης αψηφώντας το φόβο και τις αντίξοες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες τόλμησαν να βγουν στους δρόμους απαιτώντας μείωση των εξαντλητικών ωρών εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ίσα μεροκάματα και ίσα δικαιώματα με τους άνδρες σε όλους τους τομείς . Η εξέγερση αυτή πνίγηκε στο αίμα μετά από επίθεση της αστυνομίας .

Η 8 ΜΑΡΤΗ είναι ημέρα μνήμης αλλά και ημέρα..
υπόσχεσης ότι ο αγώνας σε πολιτικό, κοινωνικό και ατομικό επίπεδο συνεχίζεται για την αναίρεση των ανισοτήτων σε όλα τα επίπεδα και την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων. Το σύνθημα των εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης «ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ στα χρόνια των «μνημονίων» της οικονομικής κρίσης, της κλιματικής αλλαγής, των πολέμων, των μεταναστευτικών μετακινήσεων.

Η ΒΙΑ και οι κοινωνικές ανισότητες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οιγυναίκες σε όλο τον κόσμο . Η πρόοδος προς την ισότητα των δύο φύλων δεν είναι σταθερή. Άνδρες και 

Γυναίκες μαζί εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για ισοτιμία, ισότητα, συμπληρωματικότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε όλους τους τομείς.
Άνδρες και Γυναίκες αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για Δημοκρατία, Ειρήνη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, για την εξάλειψη της φτώχειας και την άρση των κοινωνικών αποκλεισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου