Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Η Shell Διαβλέπει Διπλασιασμό της Ζήτησης LNG στους 700 εκατ. Τόνους έως το 2040

Από το energia.gr
Η παγκόσμια ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αναμένεται να διπλασιαστεί στα 700 εκατ. τόνους έως το 2040, με το καύσιμο να συνεχίζει να διαδραματίζει καίριο ρόλο σε ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως εκτιμά η Shell στην ετήσια έκθεσή της για την ενεργειακή αγορά, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, η παγκόσμια..
ζήτηση LNG αυξήθηκε κατά 12,5%, φτάνοντας, το προηγούμενο έτος, στους 359 εκατ. τόνους. Για την περιοχή της Ασίας η πρόβλεψη είναι πως θα παραμείνει κυρίαρχη αγορά κατά τις προσεχείς δεκαετίες, με την Νότια και Νοτιοανατολική Ασία να προσελκύουν περισσότερο από το ήμισυ της αύξησης στη ζήτηση, όπως αναφέρει η έκθεση.

«Η παγκόσμια αγορά LNG συνέχισε να εξελίσσεται το 2019, με αύξηση της ζήτησης για LNG και φυσικό αέριο, τόσο στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής όσο και σε άλλες δραστηριότητες», υπογραμμίζει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Shell.

Το 2019, οι προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου κατέγραψαν ρεκόρ πρόσθετων όγκων της τάξης των 40 εκατ. τόνων, ενώ ανάλογες υψηλές επιδόσεις καταγράφηκαν και στο πεδίο της δυναμικότητας υγροποίησης, με 71 εκατ. τόνους. Τέλος, οι ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG αυξήθηκαν κατά 74%, καθώς το αέριο καθίσταται ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικό έναντι του άνθρακα, στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου