Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη ∆ευτέρα 10/02/20 επισκεφτήκαµε µε τον Νοµικό Σύµβουλο του Σωµατείου τον Γεν. Γραµµατέα του Υπουργείου Εργασίας όπου του καταθέσαµε τη Μελέτη µας για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό στις µονάδες ∆ιύλισης και Εξορύξεις πετρελαίου. Στο διάλογο που ακολούθησε δόθηκαν από τον Νοµικό Σύµβουλο οι κατάλληλες επεξηγήσεις και αναµένουµε τις εξελίξεις από πλευράς Υπουργείου.

Την Παρασκευή 14/02/20 κλιµάκιο..
του Σωµατείου µας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών του, συναντήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στην βουλή µε τον Νίκο Καραθανασόπουλο. Παραδώσαµε την Μελέτη για το Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό πρόγραµµα των εργαζοµένων στα ∆ιυλιστήρια και τις Εξορύξεις, αναλύσαµε τις θέσεις µας και τα επιχειρήµατα µας σε συνδυασµό µε την πρότασή µας για ένα καλύτερο Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό µέλλον για τους εργαζόµενους στον πολύπαθο αυτό εργασιακό χώρο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά και από αυτή την επίσκεψη που πραγµατοποίησε το Συνδικάτο µας ολοκληρώθηκε ένας µεγάλος κύκλος ο οποίος ξεκίνησε µε την απόφαση να πραγµατοποιηθεί η επιστηµονική αυτή εργασία. Υπεγράφη στη συνέχεια το Μνηµόνιο Συνεργασίας µε τους κοινωνικούς φορείς και τέλος ενηµερώθηκαν όλα τα κόµµατα του Κοινοβουλίου για τις ιδιαιτερότητες των εργασιακών αυτών συνθηκών. Επίσης παρουσιάσαµε την διαφορετική αντιµετώπιση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά προγράµµατα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά των µονάδων ∆ιύλισης και Εξορύξεων.

Το γεγονός ότι έγιναν πολλά βήµατα προς την σωστή κατεύθυνση δεν µας εξασφαλίζει σε καµία περίπτωση το αποτέλεσµα, όµως σίγουρα µας δίνει τη δυνατότητα τόσο σήµερα όσο και στο µέλλον να εκµεταλλευτούµε την οποία κατάσταση διαµορφωθεί έτσι ώστε οι εργαζόµενοι να έχουν ένα καλύτερο συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό µέλλον.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το Σωµατείο µας δεν λειτουργεί σε ένα αποστειρωµένο περιβάλλον και ποτέ δεν έχει λείψει από τους κοινωνικούς αγώνες που δίδονται από όλους τους εργαζόµενους για ένα καλύτερο αύριο.

Συµµετέχουµε δυναµικά στην Απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ την Τρίτη 18/02/20 µετά από οµόφωνη απόφαση του ∆.Σ του ΠΣΕΕΠ ενάντια σε ένα ακόµα Ασφαλιστικό Νοµοσχέδιο - λαιµητόµο για τα συµφέροντα των εργαζοµένων.

Ένα Νοµοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των µνηµονιακών αντιασφαλιστικών νόµων που και είχαν ως συνέπεια τη µείωση των συντάξεων. 

Η Κυβέρνηση που προεκλογικά διακήρυττε ότι θα καταργήσει τον αντιασφαλιστικό νόµο Κατρούγκαλου, παραµένει, µε ελαφρές βελτιώσεις σε κάποια σηµεία, στην ίδια φιλοσοφία και το πνεύµα του προηγούµενου απαράδεκτου νόµου.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νοµοσχέδιο οφείλουµε να αντιδράσουµε.

Καλούµε όλους τους εργαζόµενους να στείλουν µε την αγωνιστική παρουσία τους ένα ξεκάθαρο µήνυµα ώστε να ακυρώσουµε στην πράξη τα σχέδια των κρατούντων για περαιτέρω φτωχοποίηση τόσο των εργαζοµένων όσο και των συνταξιούχων.

∆ΙΕΚ∆ΙΚΟΥΜΕ :

• Κατάργηση του νόµου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών
µνηµονιακών νόµων
• Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
• Καµιά Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου