Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Σε υψηλό εννέα ετών η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας το Δεκέμβριο

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο σε υψηλό εννέα ετών  στα 1,76 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ξεπερνώντας τις επίσημες προβλέψεις κατά 12,7%, καθώς συνεχίστηκε η ανοδική πορεία ενός σημαντικού νέου πεδίου, ανέφεραν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Νορβηγικών Πετρελαίων (NPD) την Παρασκευή 17/1/2020.

Το γιγαντιαίο πεδίο Johan Sverdrup, που τέθηκε..
σε λειτουργία στα τέλη Οκτωβρίου, βοήθησε στην άνοδο της παραγωγής αργού πετρελαίου της Νορβηγίας κατά 4,3% από τον Νοέμβριο και 17% σε ετήσια βάση.

Ο ρυθμός παραγωγής του Sverdrup ανερχόταν στις 350.000 βαρέλια ημερησίως (bod) στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε η Equinor στο Reuters και αναμένεται να ανέλθει σε 440.000 bod στα μέσα του 2020.

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας για τον τελευταίο  μήνα του 2019 ήταν η υψηλότερη από τον Ιανουάριο του 2011.

Παρά την καθυστερημένη αύξηση, η παραγωγή της Νορβηγίας για ολόκληρο το έτος ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1989, σύμφωνα με το NPD, αλλά αναμένεται να ανακάμψει απότομα τα επόμενα χρόνια χάρη στο Sverdrup και άλλα πεδία.

Η ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 3,2% σε μηνιαία βάση το Δεκέμβριο, ανεβάζοντας τη συνολική μηνιαία παραγωγή σε 10,7 δισ. Κυβικά μέτρα και υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της ρυθμιστικής αρχής κατά 0,7%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου