Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Baker Hughes; Αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν  πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για πρώτη φορά μετά από τέσσερις εβδομάδες, και ενώ ο ρυθμός ρεκόρ της παραγωγής αργού αναμένεται να επιβραδυνθεί.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν..
14 πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 17 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 673, ανακοίνωσε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co την Παρασκευή 17/1/2020

Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 852 ενεργές εξέδρες.

Το 2019, ο αριθμός των εξέδρων, πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2016, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς οι μέτοχοι αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε περιβάλλον χαμηλών τιμών ενέργειας.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) αυτή την εβδομάδα προέβλεψε ότι ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής πετρελαίου θα επιβραδυνθεί στο 3% το 2021, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 όταν η παραγωγή είχε υποχωρήσει. Αυτό συγκρίνεται με τις προβλεπόμενες αυξήσεις σε 9% το 2020 σε 13,3 εκατομμύρια βαρέλια και 18% το 2019 με ρεκόρ 12,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

"Καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης εξακολουθούν να περιορίζονται από τις δυνατότητες ελεύθερης δημιουργίας ταμειακών ροών, θα ακολουθήσουν μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση στις δραστηριότητές τους τα επόμενα χρόνια, αλλά το χαμηλότερο κόστος υπηρεσιών και η παραγωγικότητα θα διατηρήσουν κάποια από την ανάπτυξη ζωντανή", ανέφεραν οι αναλυτές της Enverus αυτήν την εβδομάδα.

Η Schlumberger NV ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα φιλόδοξο σχέδιο περικοπής δαπανών για τις επιχειρήσεις της στη Βόρεια Αμερική, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών στον κόσμο έρχεται αντιμέτωπη με απότομη πτώση της δραστηριότητας του σχιστολιθικού των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικανικού αργού διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή πάνω από $ 58 ανά βαρέλι, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 1% αυτή την εβδομάδα, καθώς η υποτονική οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, προκαλεί ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση καυσίμων και αντισταθμίζει αισιοδοξία από την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας Κίνας και ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 57 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2020 και πάνω από 53 δολάρια για το 2021. Αυτό συγκρίνεται με μέσο όρο των $ 64,90 το 2018 και $ 57,04 το 2019.

Η αμερικανική εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι 24 από τις ανεξάρτητες εταιρείες ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί ανακοίνωσαν εκτιμώμενες δαπάνες για το 2020.

Σύμφωνα με την  Cowen   18 προχώρησαν σε μειώσεις, μία έμεινε αμετάβλητη και πέντε σε αυξήσεις, γεγονός που υποδηλώνει μείωση κατά 13% σε ετήσια βάση το 2020. 
Αυτό δεν περιλαμβάνει μεγάλες εταιρείες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 13% της καταμέτρησης εγκαταστάσεων και θα μπορούσαν να είναι αμετάβλητες από τα σημερινά επίπεδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου