Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

8 Νέες ενεργειακές τεχνολογίες που θα σας μυήσουν

 


Η νέα ενεργειακή τεχνολογία υφίσταται μεταμόρφωση με ταχύτατη ταχύτητα, είτε πρόκειται για το μηχανοκίνητο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Apple ή ακόμα και μάσκες για αγελάδες. Μερικές φορές είναι απλώς εντυπωσιακό και άλλες φορές είναι καθαρή κωμική ανακούφιση. Τις περισσότερες φορές, είναι επικερδής, με κάθε τρόπο, διότι η καθαρή ενέργεια είναι η λέξη-κλειδί που συνεχίζει να προσελκύει..

όλα τα μεγάλα χρήματα.  

Και το θόρυβο - για το καλύτερο ή το χειρότερο - βρίσκεται γύρω από αυτές τις 8 κορυφαίες νέες ενεργειακές τεχνολογίες φέτος και μετά:

1 Όχημα χωρίς οδηγό της Apple

Οι τεχνολογικοί γίγαντες δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει το αίνιγμα της μπαταρίας που θα καταστήσει τα EVs υψηλότερα από τους συναδέλφους τους ICE σε δημοτικότητα, αλλά θέτουν πόρους στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Αυτήν την εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει το νέο ηλεκτρικό όχημα χωρίς οδηγό έως το 2024. Εάν είναι επιτυχές, σίγουρα θα ήταν μια σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη, αλλά είναι ο κόσμος έτοιμος για αυτήν την τεχνολογία;

 2 Επανατοποθέτηση αερίου υγειονομικής ταφής

Το Headway γίνεται για τη λήψη μεθανίου υγειονομικής ταφής - ένα αέριο που είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για το κλίμα - και οι ιδιωτικές εταιρείες φαίνεται να ηγούνται του δρόμου. Η Fortistar, ένας ιδιόκτητος θερμοκοιτίδα για εταιρείες που επικεντρώνονται στην επίλυση των κλιματικών προκλήσεων, ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι κατασκευάζει μια νέα εγκατάσταση που θα συλλαμβάνει και θα αφορά 1.900 κοντινά όρια ημερησίως του μεθανίου υγειονομικής ταφής στο ανανεώσιμο φυσικό αέριο (RNG). Για προοπτική, αυτό είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τις εκπομπές από 7.500 επιβατικά αυτοκίνητα. 

Σε αυτήν τη διαδικασία - και υπάρχουν πολλά έργα όπως αυτό - το φυσικό μεθάνιο συλλέγεται από χώρο υγειονομικής ταφής στερεών αποβλήτων. Το μεθάνιο στη συνέχεια μετατρέπεται σε RNG έτοιμο για αγωγούς και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία οχημάτων φυσικού αερίου ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής φυσικού αερίου. Υπάρχουν περίπου 175.000 οχήματα φυσικού αερίου στο δρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες και 23 εκατομμύρια παγκοσμίως.  Το RNG θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου και οι χώροι υγειονομικής ταφής φαίνονται σαν η καλύτερη επιλογή για τη συλλογή του μεθανίου. Δυστυχώς, όπως και οι περισσότερες φιλικές προς το κλίμα εναλλακτικές λύσεις, το RNG είναι ακριβό. Ωστόσο, το RNG θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό ως προς το κόστος με την προσπάθεια ηλεκτροδότησης κτιρίων, όπως στην Καλιφόρνια. Και επιτυγχάνει παρά το κόστος, ως πίεση από τους μετόχους κοινής ωφέλειας προσαρμόστε για να προχωρήσετε προς πιο πράσινες λύσεις. Το μερίδιο της RNG στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο στον τομέα των μεταφορών της Καλιφόρνιας αυξήθηκε από 10% το 2013 σε 70% το 2018 , σύμφωνα με την ΕΠΕ, ακριβώς επειδή το RNG θεωρείται αρνητικός εκπομπός και τα πρότυπα καυσίμου χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Καλιφόρνιας είναι σκληρά. 

3 Πραγματικά πρόκειται να το φάτε;

Μπορούν πραγματικά οι εκπομπές βιομηχανικού άνθρακα να χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα; Οι έρευνες λένε ναι, τουλάχιστον εάν είστε ζώο. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Deep Branch, εργάζεται για τη δημιουργία μιας πρωτεΐνης φτιαγμένης από μικρόβια που μετατρέπουν τις βιομηχανικές εκπομπές CO2 σε πηγή πρωτεϊνών για τα πουλερικά και τα ψάρια. Η πηγή πρωτεΐνης, που ονομάζεται Proton, έχει θρεπτικό προφίλ παρόμοιο με το ιχθυάλευρο, οπότε δεν συνιστούμε να το προσθέσετε στη διατροφή σας. Η Deep Branch μόλις εξασφάλισε χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων δολαρίων για να αυξήσει την παραγωγή του Proton και να δώσει στους κατασκευαστές ζωοτροφών την ευκαιρία να το δοκιμάσουν. 

Αυτό που είναι εντυπωσιακό για το Proton είναι ότι εάν επιτύχει, θα δημιουργήσει έναν νέο βιώσιμο τρόπο παραγωγής ζωοτροφών που θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 90% σε σύγκριση με τις παραδοσιακές πηγές πρωτεϊνών.  

4 Squelch που οι μάσκες Belch δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους. Ένα ρύγχος αγελάδας που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει τη δύναμη να παγιδεύσει αυτό το μεθάνιο που συνήθως απελευθερώνεται στον αέρα όταν οι αγελάδες σκάσουν. Οι αγελάδες αγελάδας είναι υπεύθυνες για οπουδήποτε από το 10% έως το 15% όλων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου - αλλά τώρα θα μπορούσαμε όλοι να σωθούμε από την καποκάλυψη. Η Zelp Ltd - η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζεται στη συσκευή, λέει ότι θα μετατρέψει το μεθάνιο σε καθαρότερο αέρα, μειώνοντας τις εκπομπές έως και 60%. Η Zelp ελπίζει ότι η συσκευή θα είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή το επόμενο έτος. 

5 Κοπριά αγελάδας ως Nat Gas

Και μιλώντας για την καποκάλυψη, εάν ζείτε στην Καλιφόρνια, θα έχετε τώρα το προνόμιο να πληρώνετε επιπλέον για το φυσικό σας αέριο εάν θέλετε να προέρχεται από κοπριά αγελάδας . Μόλις αυτή την περασμένη εβδομάδα, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας υπέγραψαν ένα τριετές σχέδιο για την πώληση ανανεώσιμου φυσικού αερίου, παρόμοιο με το δεύτερο στοιχείο στη λίστα μας, που προέρχεται από τη δέσμευση μεθανίου από λιμνοθάλασσες κοπριάς σε γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις ή από χώρους υγειονομικής ταφής. Οι περιβαλλοντολόγοι δεν το έχουν, ωστόσο, ισχυριζόμενοι ότι δεν κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των γαλακτοκομικών εκμεταλλεύσεων και ότι είναι απλώς μια απόσπαση της προσοχής από το λόμπι που διαφορετικά θα τερματίσει το φυσικό αέριο στη χρυσή κατάσταση. 

6 Το αεροπλάνο με υδρογόνο

Σύμφωνα με το ZeroAvia, ο κινητήρας με υδρογόνο για αεροσκάφη απέχει λίγα μόλις χρόνια. Η ZeroAvia έλαβε χρηματοδότηση μόλις 21 εκατομμυρίων δολαρίων από το Bill Gates 'Breakthrough Energy Ventures και το Amazon Pledge Fund. Η ZeroAvia λέει ότι το αεροπλάνο που τροφοδοτείται με υδρογόνο θα προκαλέσει χαμηλότερο θόρυβο, θα απαιτήσει λιγότερα καύσιμα και λιγότερο δαπανηρή συντήρηση και θα είναι φθηνότερο για να πετάξει συνολικά. Μέχρι το 2023, η ZeroAvia αναμένει να έχει εμπορικές πτήσεις μήκους 500 μιλίων με οπουδήποτε από 10-20 θέσεις. 

 7 Η σούπερ μπαταρία

Θα θυμάστε το έτος 2020 ως το έτος της υπερκατασκευής; Αν και αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι αξιοσημείωτη, είναι ατυχές ότι το 2020 πιθανότατα θα θυμόμαστε αντ 'αυτού καθώς το έτος που οι τροχοί έπεσαν από τον κόσμο και το έτος οι τιμές του πετρελαίου πήγαν αρνητικές. Παρόλο που δεν πρόκειται για νέα τεχνολογία, το κόστος της μπαταρίας ιόντων λιθίου μειώθηκε σε περίπου 100 $ ανά kWh, κάτι που ορισμένοι αναλυτές λένε ότι θα επιτρέψουν στα EV να είναι ισοδύναμα με τα οχήματα ICE. Μερικοί έχουν συζητήσει μερικές από τις εγκαταστάσεις πίσω από τα μαθηματικά. Αλλά μια νέα τεχνολογία μπαταρίας ήρθε στο φως το 2020, και αυτή είναι μια νέα άνοδος που περιέχει καθαρό μεταλλικό λίθιο, το οποίο δημιούργησε μια τρελή παύλα των αυτοκινητοβιομηχανιών για να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπερ-μπαταρία στα EV τους πρώτα.  

 8 Stunt Kite

Μια άλλη πρόσφατη εξέλιξη στον ενεργειακό κόσμο χρησιμοποιεί μια συσκευή παρόμοια με ένα χαρταετό για να εκμεταλλευτεί την παλιρροιακή δύναμη στα Νησιά Φερόες. Το έργο, που ονομάζεται DG100, εγκαταστάθηκε τον Οκτώβριο, με ηλεκτρική ενέργεια που αποστέλλεται στο δίκτυο σε μια συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Minesto με έδρα τη Σουηδία και της υπηρεσίας Φερόες Νήσων SEV. Ο ακροβατικός χαρταετός αξιοποιεί το υποβρύχιο ρεύμα, δημιουργώντας μια υδροδυναμική δύναμη ανύψωσης στα φτερά του χαρταετού, η οποία δημιουργεί κίνηση. Καθώς κινείται, το νερό ρέει μέσω του στροβίλου του συστήματος και παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Από τη Julianne Geiger για το Oilprice.com

Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου