Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν χάσει εντελώς τον χαρακτήρα τους. Η αίσθηση που έχουν οι εργαζόμενοι, είναι ότι έχουν εξελιχθεί σε μηχανισμό με μοναδικό σκοπό να εφευρίσκουν συνεχώς «ενόχους» για να ικανοποιήσουν τους ανωτέρους τους ''μικραίνοντας'' έτσι όμως την εταιρεία και οδηγώντας την σε αλλαγή φιλοσοφίας που θυμίζει..

άλλες εποχές.

Φαίνεται ότι οι δηλώσεις πως οι εργαζόμενοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη του Ομίλου ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα και αντικαταστάθηκαν από περίεργες ανακοινώσεις, ότι οι εργαζόμενοι είναι … αυτοί που φταίνε!!!, γιατί προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι κολλάνε από τα delivery (στο σκληρό lockdown στη Δ.Αττική η πολιτεία επιτρέπει το delivery!!!), ή οι απίστευτες και απαράδεκτες δηλώσεις, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν «καμία κουλτούρα για την ασφάλεια» και γι’ αυτό «πρέπει να τιμωρούνται για παραδειγματισμό»!!!

Ως εδώ με τη στοχοποίηση και ενοχοποίηση των συναδέλφων. Αυτοί είναι που δούλεψαν με αυταπάρνηση και μεγάλες προσωπικές θυσίες στο εξαντλητικό πρόγραμμα της πρώτης καραντίνας. Αυτοί είναι που έβγαλαν αγόγγυστα το μεγαλύτερο shutdown που έγινε ποτέ και σίγουρα είναι αυτοί που θα έπρεπε όχι να στοχοποιούνται για «παραδειγματισμό”, αλλά να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Η “φάμπρικα” της “ατομικής ευθύνης” που συνειδητά κάποιοι άνοιξαν, έτσι ώστε να μεταφέρουν τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας σε όλους τους υπόλοιπους, δεν αγγίζει κανέναν εργαζόμενο στα ΕΛΠΕ.

Τέλος από καταβολής της Εταιρείας είθισται διευθυντικά στελέχη να παρευρίσκονται μαζί με τους εργαζομένους που εργάζονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τις δύο πρώτες βάρδιες της πρώτης μέρας του έτους στους χώρους των εγκαταστάσεων.

Είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσε να βρεθεί ασφαλής τρόπος να πραγματοποιηθεί η συμβολική κοπή της πίτας παρουσία εκπροσώπου της διοίκησης στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού στους εργαζόμενους που εργάζονται αυτές τις άγιες μέρες, μιας και σε όλες τις εγκαταστάσεις υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να συμβεί αυτό.

Τις εκδηλώσεις κοπής της βασιλόπιτας με το προσωπικό βάρδιας το βράδυ της παραμονής και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το Σωματείο μας θα τις πραγματοποιήσει με την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Από το pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου