Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Μ. Ρήγας (Energean): Η Edison ξεκινά διερευνητικές γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στην Αίγυπτο

Από το worldenergynews.gr
Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Edison E&P έχει ξεκινήσει την διάνοιξη διερευνητικού πηγαδιού σε περιοχή βαθέων υδάτων στην Αίγυπτο, όχι πολύ μακριά από τα γιγαντιαία πεδία φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε την Τετάρτη 12/2/2020 ο διευθύνων σύμβουλος της Energean.

Η Energean βρίσκεται στη διαδικασία ανάληψης..
των αιγυπτιακών περιουσιακών στοιχείων της Edison στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε πέρυσι.

"Βρισκόμαστε τώρα στο βόρειο Thekah, μια εξερεύνηση βαθέων υδάτων ... ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες", ανέφερε ο CEO της Energean Μάθιος Ρήγας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS για την ενέργεια στο Κάιρο σύμφωνα με το Reuters.

Το βόρειο Thekah βρίσκεται κοντά στο γιγαντιαίο πεδίο Zohr της Αιγύπτου, την Αφροδίτη της Κύπρου και τα πεδία Tamar και Leviathan του Ισραήλ.

Το γιγαντιαίο πεδίο Zohr της Eni, με περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, είναι το μεγαλύτερο που ανακαλύφθηκε ποτέ στη Μεσόγειο. Ξεκίνησε την παραγωγή στα τέλη του 2017.Η διάτρηση θα συνεχιστεί για 40-60 ημέρες, δήλωσε, ανάλογα με την επιτυχία της. "Έτσι, τις επόμενες 4-6 εβδομάδες θα πρέπει να έχουμε αποτελέσματα."

Η Energean, η οποία είναι εισηγμένη τόσο στα χρηματιστήρια του Λονδίνου όσο και του Τελ Αβίβ, δραστηριοποιείται στο υπεράκτιο Ισραήλ, την Ελλάδα και την Αδριατική, ενώ η Edison διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στην Ιταλία, την Αλγερία, την Κροατία, τη βρετανική και νορβηγική Βόρεια Θάλασσα και την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου