Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο έκτακτο ∆.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/2/20 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε ο ∆ιοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Σωματείου μας για το 2019.

    Η χρονιά που μας πέρασε ήταν πλούσια σε γεγονότα όμως αν προσπαθούσε κανείς να ξεχωρίσει τα πιο κομβικά σίγουρα θα στεκόταν..
στον Αγώνα για την αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, στην προσπάθεια βελτίωσης των Ασφαλιστικών - Συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και του Εσωτερικού Κανονισμού.

    Σε καμία περίπτωση όμως οι μάχες για τα τρία κομβικά αυτά ζητήματα δεν έφεραν σε δεύτερη μοίρα τα θέματα της καθημερινότητας των εργαζομένων για τα οποία έγιναν δυναμικές παρεμβάσεις προς τα στελέχη της διοίκησης με απτά αποτελέσματα που έκαναν την καθημερινότητα των εργαζομένων πιο ανεκτή.

    Τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας αποτέλεσαν για μια ακόμη χρονιά την πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του Συνδικάτου μας και σε αγαστή συνεργασία με τις κατά τόπους Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας προσπαθήσαμε σε καθημερινή βάση με όλες μας τις δυνάμεις να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα είτε υπέπεσε στην αντίληψή μας είτε μας υποδείκνυαν οι εργαζόμενοι.

     Στο πλαίσιο των παραπάνω συζητήθηκε στο έκτακτο ∆.Σ του Σωματείου μας το θέμα της U 3300, όπου πάρα τις πολλαπλές διαμαρτυρίες μας και την ανάδειξη του θέματος σε ανώτερο επίπεδο δεν έγινε τίποτα και για αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα ότι αν μέχρι την ∆ευτέρα 17/2/20 η εταιρεία δεν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του θέματος με το δοχείο Ο-3348, θα πραγματοποιηθεί προειδοποιητική τετράωρη στάση εργασίας και σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια αντιμετώπιση του θέματος από την διοίκηση, θα προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων μας με κάθε δυνατό μέσο.

     Στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν ο ∆ιοικητικός Απολογισμός υπερψηφίστηκε με 11 υπέρ και 7 κατά ενώ ο Οικονομικός Απολογισμός υπερψηφίστηκε με 11 υπέρ και 7 λευκά.
Για τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι Περιφέρειες Συνελεύσεις κατατέθηκαν δύο προτάσεις, μια από το Αγωνιστικό Μέτωπο που ζητούσε να γίνουν στάσεις εργασίας κατά την διάρκεια των Συνελεύσεων για να παραστούν περισσότεροι συνάδελφοι και μια του Προεδρείου με την εκτίμηση ότι οι συνάδελφοι δεν χρειάζονται κάποιον να τους "τραβήξει από το μανίκι" για να συμμετάσχουν. Το πρόγραμμα των Περιφερειακών Συνελεύσεων και των ψηφοφοριών με ψήφους 17 υπέρ και 1 κατά της πρότασης του Προεδρείου, διαμορφώθηκε ως εξής :

Τετάρτη 19/2/20 και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο των ΒΕΑ
Πέμπτη 20/2/20 και ώρα 15:00 στο εστιατόριο των ΒΕΕ
Παρασκευή 21/2/20 και ώρα 14:00 στο Μηχανολογικό των ΒΕΘ
∆ευτέρα 24/2/20 και ώρα 16:00 στο εστιατόριο στο Μαρούσι.

Συναδέλφισσες, - οι,

Είναι υποχρέωση όλων να παραβρεθούμε στις Περιφερειακές Συνελεύσεις για το ∆ιοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του Σωματείου μας αλλά και τις μέρες των ψηφοφοριών στις 26 & 27/2/20 ψηφίζοντας ότι σας υπαγορεύει η κρίση και η συνείδησή σας στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης των εργαζομένων γύρω από το Συνδικάτο τους προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου