Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της φρόντισε να διαψεύσει στην πράξη της
προεκλογικές της εξαγγελίες με μια σειρά μέτρων σε βάρος των εργασιακών, συνδικαλιστικών και
ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων .

Η αρχή της ακολουθίας των αντεργατικών αντισυνδικαλιστικών και αντικοινωνικών θεσμικών
παρεμβάσεων ήταν η τροπολογία..
του Υπουργού Εργασίας κατά την διάρκεια ψήφισης του διυπουργικού Νομοσχεδίου που κατήργησε προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις, ακολούθησε η ψήφιση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου που ουσιαστικά εισάγει ένα πλήθος εξαιρέσεων από την εφαρμογή των όρων Εθνικών, Κλαδικών ή Ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Ρυθμίσεων με ευρύτατες εφαρμογές που αφορούν τον κώδικα του Συλλογικού και Ατομικού Εργατικού Δικαίου όπως επίσης και σημαντικά ζητήματα της συνδικαλιστικής δράσης και συνεχίζεται με την αναμενόμενη κατάθεση του ασφαλιστικού νόμου που ουσιαστικά δεν καταργεί τον αντιασφαλιστικό Νόμο Κατρούγκαλου αλλά παραμένει στην ίδια φιλοσοφία γιατί δεν προωθεί τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος προβλέποντας παράλληλα περιορισμένες αυξήσεις στις συντάξεις, συγκριτικά με τις απώλειες του εισοδήματος των συνταξιούχων κατά την τελευταία δεκαετία.
Τα κύρια αιτήματα που έχουν εκφραστεί διαχρονικά μέσα από τους αγώνες της ΠΟΕ των σωματείων της και των εργαζομένων που εκπροσωπεί εξακολουθούν να είναι :
. Η διατήρηση και η διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (κύριας και επικουρικής)
. Η εξασφάλιση της εγγύησης του Κράτους στην Χρηματοδότησή του ή επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής και των οφειλών προς τα Ταμεία.

Η ΠΟΕ μαζί με τα Σωματεία Μέλη της συνεχίζει τον αγώνα ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου
Συνδικαλιστικού Κινήματος για την ακύρωση και των αντιασφαλιστικών μέτρων που προωθεί η
Κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων και του Κοινωνικού Συνόλου.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τρίτη 18/2/2020 και καλεί τα Σωματεία Μέλη της και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
H ενότητα, η μαζικότητα και η δυναμική παρουσία στους αγώνες μας καθορίζουν τις εξελίξεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων καλούνται να σχεδιάσουν την παραπάνω απεργιακή
κινητοποίηση σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου και να φροντίσουν υπεύθυνα για:
.  Καθορισμό προσωπικού Ασφαλείας
.  Κάλυψη και αντιμετώπιση ζωτικών αναγκών του Κοινωνικού Συνόλου
.  Περιφρούρηση Απεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου