Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ενεργειακή μετάβαση: Κρίσιμης σημασίας οι νέες τεχνολογίες

Από το naftikachronika.gr
Πάνω από το 1/4 των στελεχών του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι πεπεισμένοι ότι θα επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση. Συγκεκριμένα, έρευνα που διεξήγαγε η Lloyd’s Register έδειξε ότι το 26% των ερωτηθέντων εξέφρασαν αμφιβολίες κατά πόσον η πετρελαϊκή βιομηχανία έχει τις απαραίτητες γνώσεις και δυνατότητες για μια..
επιτυχημένη ενεργειακή μετάβαση.

Νωρίτερα φέτος, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε στόχους για μηδενικές εκπομπές αερίων έως το 2050 (έως το 2045 για τη Σκωτία). Εφόσον ο φιλόδοξος αυτός στόχος επιτευχθεί, η Μεγάλη Βρετανία θα αποτελεί την πρώτη χώρα που θα έχει πετύχει κάτι τέτοιο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο διευθυντής Ενέργειας της Lloyd’s Register σχολίασε ότι «η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί τη σταδιακή μείωση των εκπομπών αερίων από τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες, όπως η παραγωγή υδρογόνου. Το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις ηγέτες στη βιομηχανία δεν πιστεύουν ότι ο κλάδος είναι έτοιμος θα πρέπει να δώσει το έναυσμα για δράση, ήτοι την άμεση αναγκαιότητα για ενίσχυση των τεχνολογικών δυνατοτήτων, καθώς τις επόμενες δεκαετίες θα υπάρξει σκληρός ανταγωνισμός από άλλους κλάδους για την εξεύρεση ψηφιακών ταλέντων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της OPITO, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας εκπαίδευσης στελεχών για τον κλάδο της ενέργειας, σημειώνει ότι έως το 2035 οι θέσεις εργασίας μόνο για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα θα φτάσουν τις 40.000, εκ των οποίων οι 10.000 θα είναι νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου