Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Στα Τέλη Οκτωβρίου το Νομοσχέδιο για την Αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το energia.gr
Το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου, μαζί με τις ρυθμίσεις για την ΔΕΗ, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο στρατηγικό συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι δεν αποκλείεται..
να πωληθεί και το 100% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στην ΔΕΠΑ. 

Σε ό,τι αφορά στα ΕΛΠΕ, είπε ότι προβλέπεται η περικοπή του μεριδίου του κράτους, σε συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση. «Διερευνούμε όλες τις επιλογές και θα καταλήξουμε σε εκείνη που θεωρούμε ότι επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του Έλληνα φορολογούμενου», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά στα διακρατικά έργα, ο υπουργός ξεκίνησε την αναφορά του με τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB), για τον οποίο οι υπογραφές θα μπουν αύριο στη Σόφια, και συμπλήρωσε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δηλώνει αρωγός στην υλοποίηση του πλωτού σταθμού παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG FSRU) της Αλεξανδρούπολης καθώς και του EastMed. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδάκης στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει το έργο. Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη διατήρηση της διασύνδεσης Κρήτη-Αττική, επισήμανε πως έγινε ό,τι ήταν εφικτό για να διασφαλισθεί ένα ενιαίο πρότζεκτ. 

«Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς οι προτάσεις που έγιναν προς την κατεύθυνση του ΑΔΜΗΕ δεν ήταν ώριμες και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να τις δεχθεί. Εκτός των άλλων, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως θα έμενε στον αέρα η ηλεκτροδότηση της Κρήτης, γεγονός που καθιστά την ηλεκτρική της διασύνδεση έργο μεγάλης εθνικής σημασίας» είπε. Ωστόσο, συμπλήρωσε ο υπουργός, χθες ξεκαθάρισε στον κ. Λακκοτρύπη στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης, ότι για την κυβέρνηση αποτελεί προτεραιότητα η άρση της ηλεκτρικής απομόνωσης του έργου. «Είμαστε έτοιμοι από αύριο να ξεκινήσουμε εντατικές διαπραγματεύσεις για το έργο, και να εξασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις διαλειτουργικότητας», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου